U našem gradu

Križevcima

U utorak, 20.03.2001. godine s početkom u 19,30 sati u velikoj vijećnici Grada Križevaca, I. Zakmardija Dijankovečkoga 12, održan je susret s Tajanom Šimunić, dr. elektrotehnike  i  računarstvana na temu: KAKO SAM USPJELA U AMERICI

Dr. Tajana Šimunić rođena je i odrasla u Zagrebu (majka Štefanija Premzl rodjena Križevčanka).

Završila je 3 razreda srednje skole u MIOC-u Zagreb, a zatim je otišla u okviru obrazovne razmjene u Ameriku gdje je završila četvrtu godinu srednje škole.

Nakon završetka srednje škole dobila je stipendiju za studij u Americi. Sa najvišim uspjehom (sve odličan) završila je studij elektrotehnike 1992. godine. Dobitnica je nagrade kao najbolji student iz područja prirodnih znanosti na Sveučilistu (ta nagrada je slična Rektorovoj nagradi Sveučilista u Zagrebu). Godinu dana po završetku fakulteta završila je MAGISTARSKI STUDIJ IZ ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA i počela raditi na dizajnu čipova u Altera Corp. Silicon Valley, California. U zadnje tri godine završila je DOKTORAT IZ ELEKTROTEHNIKE i MAGISTERIJ IZ MANAGEMENT-a na Stanford University s izvrsnim uspjehom (sve odličan).

Uz sve navedeno tajana ima mnogo patenata i radova objavljenih u svjetski priznatim časopisima.

 

Snimljeno 20.03.2001. g. u vrijeme održavanja susreta s dr. Tajanom Šimunić u gradskoj vijećnici u Križevcima.

Copyright© M I V A 2000.  All rights reserved.

©
AS