Organizacija Europskog tjedna 4.-11. svibnja 2003. g.

Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Ministarstvom za europske integracije i ove će godine nizom aktivnosti obilježiti "Europski tjedan 4.-11. svibnja". Plan aktivnosti usmjeren je prvenstveno na informiranje građanstva o procesu europskih integracija, s osvrtom na proces približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji a u kontekstu podnesene prijave za pridruživanje. Predloženo je da se svi mediji u Županiji aktivno uključe u obilježavanje Europskog tjedna, te da u svojim publikacijama i medijima obrade temu europskih integracija i tako poprate aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna. Time bi se doprinijelo boljoj informiranosti najšire javnosti o europskim integracijama.

U sva tri grada naše županije (Đurđevac 5. svibnja, Križevci 7. svibnja i Koprivnica 9. svibnja) biti će postavljeni štandovi na trgovima (10,00 – 12,00 sati) s brošurama i drugim promidžbenim materijalom Ministarstva za europske integracije. U sklopu štandova osim dijeljenja letaka zainteresiranim građanima članovi Savjeta i volonteri  održali bi male nagradne igre u kojima bi građanima za točne odgovore podijelili nagrade (obilježivače za knjige, kutije za olovke, kemijske olovke).

            U sklopu zbivanja u Đurđevcu u Gradskoj vijećnici, 5. svibnja u 13,00 sati  će se ujedno održati predavanje "Europska unija i Hrvatska", a za predstavnike  i djelatnike jedinica lokalne samouprave i gospodarstvenike.

Tiskovna konferencija u povodu Europskog tjedna biti će u Koprivnici, 6. svibnja 2003. godine, zgrada županije, soba 29/I, u  9.00  sati.

Tijekom Europskog tjedna članovi Savjeta i učenici koji su sudjelovali na županijskom "Euquizu" biti će gosti na radio emisijama na temu europskih integracija. U sklopu emisija građani  bi odgovarali na nagradna pitanja za koja bi podijelili odgovarajući propagandni materijal (obilježivače za knjige, kutije za olovke, kemijske olovke, majice,   brošure…)   Radio emisije će se  održati   na gradskim radijima u Koprivnici – Radio Koprivnica i Radio Drava, Križevcima i Đurđevcu. Nadalje, dogovoreno  je  da  dva  županijska  tjednika  "Podravski list"  i  "Glas Podravine i Prigorja" u tom tjednu objave članke u kojima će obraditi temu o europskim integracijama. 

 U sklopu ovog programa u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica i gimnaziji u Koprivnici (uz euro Internet kiosk) na info polici biti će postavljeni novi  propagandni materijal (brošure), isto tako i u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci.

                                                                        

 

Prije korištenja sadržaja pročitajte PRAVILA korištenja web sadržaja na www.krizevci.com ! MiV@Net Internet