01.01.2003. MiVANet GradskoVijeće Povjerenik Obrazovanje KZSport

business

21:41:19 Linkovi Gr.poglavarstvo Novosti Informatika Pikado

Tajana Gradonačelnik Slikopisi Matematika Feniks

krizevci.com: vijesti AMFORA Gradski Izbori Modelari   Geografija Lidrano

Arhiva vijesti PROSINAC 2002.

 

 

 

KRIŽEVAČKE KOLUMNE

Nikola Tkalčić I drugo kolo prednatjecanja malonogometnog dvoranskog turnira PAN2002 bliži se kraju. U tablicama su već vidljivi sudionici završnice Turnira. U ponedjeljak, 30.12.2002. godine bilo je niz izuzetno zanimljivih susreta. Ekipa Valentino je sa 2.1 bila uspješnija od ekipe JAKŠINIĆ d.o.o., a istim rezultatom je PODRAVSKI LIST pobijedio izuzetno kvalitetnu ekipu KOMARNA iz Koprivnice. Bila je to i najkvalitetnija utakmica večeri. Ipak najviše oduševljenja kod publike izazvao mladi, mali Nikola Tkalčić iz ekipe BOLJI ŽIVOT. Naime, jedan dio ekipe je zbog kvara automobila ostao na putu i mladi Nikola je imao te večeri svoj "bolji život". Od osam zgoditaka sam je postigao četiri i pripremio jedan. Sve njegove odlične poteze publika je pratila s burnim pljeskom.


29.12.2002. u 19 sati je punih PET GODINA stalnog predstavljanja Križevaca na Internetu. Toga sunčanog zimskog dana 1997. godine točno u 19 sati, poslije duže pripreme, na adresi www.krizevci.hr počelo je kontinuirano besplatno predstavljanje Križevaca na Internetu, koje traje sve do današnjih dana. Pola godine taj posao je stalno dnevno opterećivao malu volontersku ekipu u prostorima Zajednice tehničke kulture, a uz to su se pojavile i neočekivane poteškoće s opremom,  i voditelj ekipe vlasnik MiVANet Interneta je aktivnosti nastavio u svojim prostorima. Zatim je aktivirao i adresu www.krizevci.com  koja je postupno izrasla u potreban portal i svakodnevnu Internet vezu Križevaca sa svijetom. Sjećajući se svih dosadašnjih Internet susreta sa zadovoljnim korisnicima želimo da svima bude radost srca najveći dar.


Održana je 48. sjednica Gradskog poglavarstva grada Križevaca u ponedjeljak, 23.12.2002. godine s početkom u 17 sati u maloj vijećnici Grada.  18 točaka dnevnog reda, među kojima i Izvještaj o kretanju nezaposlenosti i zapošljavanju od 1.1. do 31.10.2002. godine u Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci, Informacija o dosadašnjem radu Radija Križevci, pitanja studentskih kredita ... riješeno je u rekordno kratkom vremenu.


Ministar dr. Vladimir Strugar u Međimurju: Ulazimo u temeljite promjene sustava obrazovanja.

U petak 20.12.2002. godine u prostorijama restorana Klara održana je izborna i godišnja Skupština RK "KTC"-a. Trener prve i druge momčadi Zdenko Preksavec podnio je izvještaj o aktivnostima kluba ove kalendarske godine u kome je vidljiv dobar rad druge momčadi kluba i problem igračkog kadra prve ekipe. Za predsjednika Kluba ponovno je izabran Ivica Katavić, tajnik je Srećko Rešetar, a blagajnik Miroslav Gegač. Članovi Upravnog odbora su Ivica, Ivan i Siniša Katavić, Darko Pukec, Srećko Rešetar, Alen Lekić i Josip Petrlić-Pjer. Glavni i jedini sponzor Kluba je i dalje KTC  Križevci. SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA od rukometaša KTC-a.


Utakmicom CAFFE BAR VUGLEC - INSTRUKTAŽNI CENTAR 1 : 1 (0:0)  počeo IV. malonogometni dvoranski turnir PAN2002 u sportskoj dvorani u Križevcima kojeg je otvorio gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg. Od 21.12. 2002. do 08.01.2003. godine 48 ekipa u dvanaest skupina pokušat će osigurati plasman među 16 ekipa koje će nastaviti natjecanje u drugom krugu natjecanja po kup sistemu od 09.01 do 11.01.2003. godine kada će biti poznat pobjednik ovogodišnjeg turnira.


Predsjednik Gradskog poglavarstva garda Križevaca Branko Hrg sazvao je 48. sjednicu Gradskog poglavarstva garda Križevaca u ponedjeljak, 23.12.2002. godine s početkom u 17 sati u maloj vijećnici Grada. Na dnevnom redu je 18 točaka među kojima je Izvještaj o kretanju nezaposlenosti i zapošljavanju od 1.1. do 31.10.2002. godine u Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci, Informacija o dosadašnjem radu Radija Križevci, pitanja studentskih kredita ...


Organizatori Turnira na izvlačenju parova

Od 21.12.2002.do 11.01.2003. godine u sportskoj dvorani Križevcima će se igrati već tradicionalni malonogometni turnir, ove godine pod nazivom Pan2002. I ove godine prednatjecanje će se igrati u dvanaest grupa sa po četiri ekipe. U utorak, 17.12.2002. godine određene su ekipe svih dvanaest skupina čiji prvaci idu u drug krug, a drugoplasirane ekipe će doigravanjem popuniti preostala četiri mjesta do šesnaest ekipa koje će nastaviti natjecanje kup sistemom do pobjednika turnira. Nadamo se da ćemo na ovim stranicama moći na vrijeme objavit kompletan raspored prednatjecanja i sve ostale potrebne informacije vezane uz natjecanje.


Na početku malonogometnog turnira u Novom Marofu, u subotu, 14.12.2002. u večernjim satima, je prošlogodišnji križevački dvoranski malonogometni prvak AL-AN Križevci uvjerljivo pobijedio prošlogodišnjeg pobjednika Novomarofskog malonogometnog dvoranskog turnira elipu Caffe bar ELF sa 4:0.


Na izbornoj Skupštini Radio kluba Križevci, koji 22.01.2003. godine slavi 35 godina djelovanja, za predsjednika kluba izabran je Damir Zorko, a za njegovog zamjenika Đuro Pleše.


Natalija Radotović, član Gradskog poglavarstva od 12.12.2002.

Natalija Radotović novi je član Gradskog poglavarstva Grada Križevaca umjesto Zdenka Antolčića koji je dao ostavku zbog poslovnih obveza, odluka je gradskih vijećnika na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca održanoj u četvrtak, 12.12.2002. godine s početkom u 17 sati u gradskoj vijećnici Grada Križevaca. Uz to je donesen Program javnih potreba za 2003. godinu na području Grada Križevaca u društvenim i stambeno-komunalnim djelatnostima, Sporazum o načinu otplate dugova Grada Križevaca prema Javnom poduzeću "Komunalno poduzeće" Križevci nastalih do 31.12.2001. godine, Proračun Grada Križevaca u 2003. godini i Odluka o izvršenju Proračuna za 2003. godinu, i Odluka o komunalnim djelatnostima u Gradu.


Željko Brlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca

U četvrtak, 12.12.2002. godine s početkom u 17 sati u gradskoj vijećnici Grada Križevaca predsjednik Gradskog vijeća Željko Brlić sazvao je 12. sjednicu Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj će biti donošenje Programa javnih potreba za 2003. godinu na području Grada Križevaca u društvenim i stambeno-komunalnim djelatnostima, razmatranje Sporazuma o načinu otplate dugova Grada Križevaca prema Javnom poduzeću "Komunalno poduzeće" Križevci nastalih do 31.12.2001. godine, donošenje Proračuna Grada Križevaca u 2003. godini i Odluke o izvršenju Proračuna za 2003. godinu, donošenje Odluke o komunalnim djelatnostima u Gradu, upoznavanje s ostavkom te razrješenje Zdenka Antolčića dužnosti člana Gradskog poglavarstva Grada Križevaca i izbor jednog člana Gradskog poglavarstva i druga pitanja.


U nedjelju, 08.12.2002. godine rukometaši RK "KTC" igrali su u Valpovu s istoimenom ekipom i izgubili sa 33:28. Za križevačku ekipu umjesto dosta prvotimaca igrali su mladi igrači iz druge ekipe. U sljedećem kolu RK "KTC" igra kod kuće protiv rukometne ekipe iz Županje i nada se dobrom posjetu gledatelja i očekuje povoljan  rezultat.


Organizirani prosvjed zbog smanjenja financijskih sredstava za Javne vatrogasne postrojbe: Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske i Sindikat vatrogasaca Hrvatske organizirali su 09. prosinca 2002. godine javni prosvjed zbog smanjenja financijskih sredstava za Javne vatrogasne postrojbe. Prosvjed zaposlenika JVP grada Križevaca održan je 09.12.2002. godine s početkom u 12 sati izlaskom vozila na Nemčićev trg. Prisutnima se obratio Josip Smiljan, zamjenik zapovjednika JVP Križevci i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg koji je izrazio podršku vatrogascima i ukazao na poteškoće osiguranja sredstava  za financiranje vatrogastva u Gradu. Prosvjed, iskazana  potpora Sindikatu vatrogastva za rješavanje financiranja poteškoća vatrogastva, završen je u 12,30 sati.


Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom organizirat će nastup obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije na 55. međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu, najvećem sajmu takvog tipa u svijetu. Sajam se održava od 13.do 19.ožujka 2003.godine.


Sporazum o uvjetima za javno korištenje glazbe na području Koprivničko-križevačke županije između Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HDS ZAMP...


Na obroncima Bilogore oko 10 km udaljeno od Koprivnice jutros, 06.12.2002. godine  u 2,25 osjetio se jak potres, a u  4,13 sati još dva umjerena potresa.


VLADA i predstavnici sedam sindikata javnih službenika potpisali su večeras, 05.12.2002.godine,  Sporazum o materijalnim pravima za ovu i iduću godinu. Po Sporazumu božićnica iznosi 500,00 kuna, a dar za djecu 400,00 kuna i regres 600 kuna.


KTC-ov Trgovački centar 05.12.2002. uvečerRobna kuća u samom centru Križevaca postala novouređeni TRGOVAČKI CENTAR: U četvrtak, 05.12.2002. godine u 13 sati, tvrtka KTC Križevci je prigodnom svečanošću otvorila u prostoru bivše robne kuće u Križevcima novouređeni trgovački centar (samoposluga, parfumerija, prodavaonica  kožne obuće i odjeće, obuća Scholl, konfekcija Lantea, Rost šport sportska oprema, gift-shop, vjenčanice i svečane haljine, zlatarna i dr.) i gradsku kavanu, a uskoro će biti otvorena i teretana, u ukupno 3000 m² moderno uređenog prostora. Otvaranjem samoposluge u Trgovačkom centru KTC-ova trgovina u prostoru bivše voćarne u Zakmardijevoj ulici u centru Grada prestati će s radom.


U srijedu, 04.12.2002. godine s početkom u 07 sati u maloj vijećnici Grada Križevaca održana je 46. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca. Usvojeni su prijedlozi javnih potreba svih korisnika Gradskog Proračuna, prijedlog Gradskog Proračuna i prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna u 2003. godini i nekoliko zaključaka i odluka iz komunalnih djelatnosti Grada.


Nova slika Grada KriževacaNova slika Grada: - Robna kuća u samom centru Križevaca postala novouređeni TRGOVAČKI CENTAR. U četvrtak, 05.12.2002. godine u 13 sati, tvrtka KTC Križevci će otvoriti u prostoru bivše robne kuće u Križevcima novouređeni trgovački centar (samoposluga, parfumerija, prodavaonica  kožne obuće i odjeće, obuća Scholl, konfekcija Lantea, Rost šport sportska oprema, gift-shop, vjenčanice i svečane haljine, zlatarna i dr.) i gradsku kavanu u ukupno 3000 m² moderno uređenog prostora. Otvaranjem samoposluge u Trgovačkom centru KTC-ova trgovina u prostoru bivše voćarne u Zakmardijevoj ulici u centru Grada prestati će s radom.


U srijedu, 04.12.2002. godine s početkom u 07 sati u maloj vijećnici Grada Križevaca održati će se 46. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca.


NEDJELJA,01.12.2002.godine u sportskoj dvorani u Križevcima igran je derbi začelja u 2.RL-sjever između rukometaša domaćeg RK"KTC" i RK"GRADIŠKA" iz Nove Gradiške. Igralo se vrlo čvrsto sa obje strane, no presudile su bolje obrane domaćeg golmana i malo veća borbenost domaćih igraća u obrani i tako su domaći sa 27:23  došli do treće pobjede i 6 prvenstvenih bodova. To je odličan rezultat jer je domaći klub u ovu sezonu ušao u viši rang natjecanja bez pojačanja, odnosno iz prve prošlogodišnje postave ima dva igrača manje.


Pristup sudskom registru preko Interneta, za koji se dosad plaćalo 5000 kuna za priključenje i više od 13 tisuća kuna za godišnju pretplatu, od sada je besplatan. Besplatan pristup sudskom registru na web stranici sudreg.pravosudje.hr omogućen je odlukom Vlade o načinu i uvjetima za pristup podacima sudskog registra, koja je objavom u Narodnim novinama ovog tjedna stupila na snagu. Najnoviji Vladin potez pozdravio je predsjednik Javnobilježničke komore Ante Ilić. On smatra da će ukidanje pristojbi ubrzati posao javnim bilježnicima i odvjetnicima jer za izvode iz sudskog registra više neće morati čekati u redovima, ali i sudu jer će se riješiti redova i dijela suvišnog posla. Povećava se i pravna sigurnost jer će se pri sklapanju poslova i ugovora raspolagati najnovijim podacima o nekoj tvrtki, a ne u pravilu zastarjelim izvadcima iz sudskog registra.


Programske aktivnosti koje organizira Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci u prosincu 2002. godine ...

Platane ukras gornjega grada ...
 

 

 

 

Posljednja promjena ovih stranica 01.01.2003.

Copyright© M I V A 1999-2002.  All rights reserved.

This page was last updated 01.01.2003.