03.10.2002. MiVANet GradskoVijeće Povjerenik Obrazovanje KZSport

business

19:52:31 Linkovi Gr.poglavarstvo Novosti Informatika Pikado

Tajana Gradonačelnik Slikopisi Matematika Feniks

krizevci.com: vijesti AMFORA Gradski Izbori Modelari   Geografija Lidrano

Arhiva vijesti RUJAN 2002.

 

 

 

   

KRIŽEVAČKE KOLUMNE

Pobjeda KTC-a: Izvrsnom igrom rukometaši RK "KTC"-iz Križavaca su u prvom kolu 2.HRL-sjever pobijedili dugogodišnjeg drugoligaša RK "VIROVITICA" iz Virovitice s rezultatom 26:24. Čvrstom i borbenom obranom te nadahnutom igrom u napadu rukometaši "KTC" poveli su od prve minute i  uz izvanrednu podršku publike (koja je pljeskom pratila cijelu utakmicu i time pripomogla u pobjedi)  vodjstvo zadržali do kraja.


Nogometaši NK "Križevci" Križevci u subotu, 28.09.2002. godine gostujući u Suhopolju u prvenstvenoj utakmici 7. kola III.HNL SJEVER  doživjeli su prvi poraz u ovogodišnjoj natjecateljskoj sezoni s rezultatom 1:0 primivši jedini zgoditak nekoliko minuta prije završetka utakmice.


Gradonačelnik Branko Hrg

40. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca održati će se u utorak, 01.10.2002. godine s početkom u 18,00 sati u maloj vijećnici Grada na kojoj će se između ostalog razmatrati Program razvoja malog gospodarstva kroz udruživanje sredstava s jedinicama lokalne i područne samouprave u kreditiranju poduzetnika za 2002. godinu - PROGRAM "PODUZETNIK-2", te donošenje Odluke o prihvaćanju  toga Programa.


Od 30. 6. do 13. 7. u Danskoj je trajao kongres mladih Youth2002. Oko 1000 mladih Europljana, starosti od 18 do 25 godina bilo je razmješteno u 13 skola, gdje su radili na oblikovanju Ustava Europske unije.
Na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma održanog ovih dana u Salzburgu (Austrija), prijedlog tog dokumenta svečano je prezentiran europskoj i svjetskoj javnosti.

Tim činom zaključci inicijative Bridging Europe i sam kongres mladih dobili su na važnosti. Pročitajte prijedlog Ustava na engleskom jeziku.  


Sudac utakmice LIdija Kraljić iz IvanovcaNogometna utakmica NK"Križevci" - NK"Podravina" LudbregNogometaši NK"Križevci" Križevci su u subotu,21.09.2002. godine na gradskom stadionu u Križevcima u prvenstvenoj utakmici 6. kola III.HNL SJEVER pobijedili NK"Podravina" iz Ludbrega sa 1:0 i poslije šest odigranih utakmica su u samom vrhu tablice. Pred oko dvjesto gledatelja vrlo dobro je sudila Lidija Kraljić iz Ivanovca.


U 6. kolu kvalitetne nogometne lige mladih u subotu, 21.09.2002. godine na gradskom stadionu u Križevcima gostovali su mladi nogometaši NK"Varteks" iz Varaždina. Domaći mladi nogometaši NK"Križevci" bili su uspješniji i pobijedili u svim utakmicama, i to: LIMAČI sa 2:1, MLAĐI PIONIRI sa 1:0 i  STARIJI PIONIRI sa 2:0. U nedjelju, 22.09.2002. godine na gradskom stadionu gostuju selekcije kadeta NK"Virovitica" iz Virovitice. Prva utakmica se igra u 9,30 a druga u 11 sati.


Na sjednici Poglavarstva održanoj u četvrtak,19.09.2002. godine izvršena je promjena cijene plina i korisnici plina će plaćati plin 2,02 kune (s PDV-om) po kubiku. Predlagani novi trošak mjesečni paušal od 15 kuna za poboljšanje plinske mreže nije usvojen.


Križevački puhački orkestar na Stradunu u DubrovnikuGradski puhački orkestar Križevci bio je na turneji od 6. do 10. rujna 2002. godine u Dubrovačko – neretvanskoj županiji na poziv i u organizaciji Puhačkog orkestra Zaton i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Predstavio se s četiri koncerta: u Metkoviću ( petak, 6. rujna ), Cavtatu (subota, 7. rujna ), Dubrovniku i Zatonu ( nedjelja, 8. rujna; u 11.00 i 20.30 sati ), te polusatnom emisijom na dubrovačkom radiju i intervjuom u Dubrovačkom tjedniku. Turistička zajednica je posebno za dubrovački koncert tiskala program s biografijom orkestra na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku.


SKUPLJA  VODA  I ODVOZ SMEĆA: - Gradsko Poglavarstvo je u ponedjeljak navečer na svojoj 38. sjednici dalo suglasnost za povećanje cijena vode i odvoza kućnog smeća koje usluge Komunalno poduzeće u Križevcima nije povećavalo od 1994. godine. Cijena vode je u međuvremenu poskupila za PDV od 22  posto, te za iznose naknada Hrvatskim vodama. Voda u Križevcima ipak ne poskupljuje jednako svim građanima, jer  cijena je različita za kućanstva koja nemaju priključak na kanalizaciju i pročišćivač otpadnih voda. Njima voda poskupljuje za oko 10 posto na nešto manje od 7 kuna po kubiku, dok će kućanstva priključena na odvodnju plaćati oko 8 kuna, a kućanstva priključena i na odvodnju i na pročišćivač plaćat će 8,39 kuna po kubiku. U cijenu vode prvi put je uključeno plaćanje 0,15 kuna po kubiku namjenski za razvoj sekundarne vodovodne mreže. Odvoz kućnog smeća kućanstva će plaćati 0,36 kuna po četvornom metru površine stana, odnosno 29,4 posto skuplje nego dosad. Promjena cijene plina  vjerojatno će biti na slijedećoj sjednici Poglavarstva koja je zakazana za četvrtak,19.09.2002. godine. Očekuje se cijena od 2,02 kune (s PDV-om) po kubiku, i za korisnike novi trošak mjesečni paušal od 15 kuna za poboljšanje plinske mreže.


38. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca održati će se u ponedjeljak, 16.09.2002. godine s početkom u 18,00 sati u maloj vijećnici Grada na kojoj će se između ostalog razmatrati zahtjevi za promjenu cijene plina i povećanje cijena komunalnih usluga.


Četrdesetak muških i ženskih ekipa vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Križevaca u nedjelju, 15.09.2002. godine s početkom u 12 sati u Velikom Ravnu održava gradsko vatrogasno natjecanje  pod pokroviteljstvom Grada Križevaca.


U nedjelju, 15.09.2002. godine u 10 sati prigodnom svečanošću  otvoren je novoizgrađeni most na cesti Sveta Helena - Žibrinovec - Dedina.


10. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca održana u srijedu, 11.09.2002. godine s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici u Križevcima. Usvojeni su Financijski izvještaji o izvršenju Proračuna Grada Križevaca i o utrošku Proračunske pričuve za razdoblje siječanj-lipanj 2002. godine; Financijski izvještaji za razdoblje 1.1. do 30.06.2002. godine : Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice, Gradskog muzeja, Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića "Zraka sunca", Dječjeg vrtića Svetog Josipa; izvještaj o radu i o Financijskom izvješću Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca za razdoblje siječanj - lipanj 2002. godine; donijeta je Odluka o sklapanju Sporazuma o uspostavljanju prijateljskih odnosa i međusobne suradnje sa gradom Reana del Rojale u Republici Italiji koji će biti potpisan u Križevcima ove jeseni u vrijeme održavanja gospodarskog i obrtničkog sajma. Posebno sadržajan i kvalitetan bio je dio sjednice Pitanja gradskih vijećnika koji su svojim jasnim pitanjima potaknuli rješavanje mnogih otvorenih, prije svega komunalnih, pitanja u Gradu.


Rukometaši "KTC"-a počeli su pripreme za slijedeću natjecateljsku sezonu u 2.HRL -sjever koja počinje 28.09.2002.godine. Odrađene su bazne pripreme i odigrana je prijateljska utakmica sa RK "Bjelovar 2", koju je RK "KTC" izgubio sa 27:26. U ponedjeljak rukometaši KTC-a igraju prijateljsku utakmicu u Samoboru.


NK"Križevci" Križevci igrao je subotu,07.09.2002. godine na gradskom stadionu u Križevcima prvenstvenu utakmicu 4. kola s NK"Sloboda" Varaždin neodlučeno 2:2. Križevčani su poslije četiri odigrane utakmice (jedna pobjeda i tri utakmice neodlučeno) skupili 6 bodova i nalaze se u vrhu tablice.


Predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić sa suradnicima

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić govori na otvorenju LaboratorijaU četvrtak, 05.09.2002. g. službeno je počeo s radom Laboratorij za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevcima. Uz predstavnike proizvođača i prerađivača mlijeka i mnogobrojne goste i uzvanike iz zemlje i inozemstva, Laboratorij za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevačkoj Poljani otvorio je predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.


10. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca će se održati u srijedu, 11.09.2002. godine s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici u Križevcima. Na dnevnom redu je rasprava o Financijskom izvještaju o izvršenju Proračuna Grada Križevaca i o Izvješću o utrošku Proračunske pričuve za razdoblje siječanj-lipanj 2002. godine; rasprava o Financijskim izvještajima za razdoblje 1.1. do 30.06.2002. godine i to: Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice, Gradskog muzeja, Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića "Zraka sunca", Dječjeg vrtića Svetog Josipa; rasprava o izvještaju o radu i o Financijskom izvješću Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca za razdoblje siječanj - lipanj 2002. godine; donošenje Odluke o sklapanju Sporazuma o uspostavljanju prijateljskih odnosa i međusobne suradnje sa gradom Reana del Rojale u Republici Italiji; i druga pitanja.


U četvrtak, 05.09.2002. g. službeno počinje s radom laboratorij za ispitivanje kvalitete mlijeka u Križevcima.


Ovogodišnji 5. ŽUPANIJSKI OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM održat će se od 11. do 13.10.2002. godine u Križevcima.

Platane ukras gornjega grada ...
 

 

 

   

 

Posljednja promjena ovih stranica 03.10.2002.

Copyright© M I V A 1999-2002.  All rights reserved.

This page was last updated 03.10.2002.