04.08.2002. MiVANet GradskoVijeće Povjerenik Obrazovanje KZSport

business

13:58:48 Linkovi Gr.poglavarstvo Novosti Informatika Pikado

Tajana Gradonačelnik Slikopisi Matematika Feniks

krizevci.com: vijesti AMFORA Gradski Izbori Modelari   Geografija Lidrano

Arhiva vijesti SRPANJ 2002.

 

 

 

 

KRIŽEVAČKE KOLUMNE

34. sjednica Gradskog poglavarstva 29.07.2002.g.34. sjednica Gradskog poglavarstva 29.07.2002.g.U ponedjeljak, 29.07.2002. godine s početkom u 18 sati u maloj vijećnici Grada održana 34. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca na kojoj je između ostalog razmatrano: informacija o stanju sigurnosti u Gradu u travnju, svibnju i lipnju 2002.g.; informacija o stanju javnih bunara i izvorišta u naseljima na području Grada; informacija o potrebama uređenja ulica i trgova u Križevcima; raskid Ugovora o koncesiji za obavljanje dmnjačarskih poslova na području Grada, te raspisivanje javnog natječaja za davanje koncesije za te poslove; raspisivanje javnog natječaja o davanju koncesije za uređenje i korištenje parkirališta na Trgu bana Lackovića; izgradnja garaža u naselju M. Gupca u Križevcima i dr.

34. sjednicu Gradskog poglavarstva, predsjednik Gradskog poglavarstva i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg sazvao je za ponedjeljak, 29.07.2002. godine u 18 sati u maloj vijećnici Grada.


Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca sa načelnicina - predsjednicima općinskih vijeća Općina: Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kalnik i Gornja Rijeka održana je u ponedjeljak, 22.07.2002. godine s početkom u 13,30 sati u Gradskoj vijećnici u Križevcima. Na dnevnom bilo je "Upoznavanje sa Programom razvoja zdravstva na području Grada Križevaca i Općina koje gravitiraju Domu zdravlja Križevci, a u svezi Pilot projekta zdravstva u Koprivničko-križevačkoj županiji". Poslije izlaganja u kome je gradonačelnik Branko Hrg iznio razloge sazivanja ove izvanredne sjednice Vijeća, uvodna obrazloženja što je do sada učinila Županija dao je župan Josip Friščić, a zatim je direktor Programa prof. dr. sc. Stipe Orešković iznio osnovne informacije o projektu. Veći dio vijećnika postavio je niz pitanja na koje je detaljno odgovorio prof. dr. sc. Stipe Orešković, i u jednom dijelu župan Josip Friščić.


" 17.8.2002 održava se takmičenje za aggressive inline skejtere i za skejtere sa daskama u Gornji Radgoni - Slovenija (60 km od Varaždina). Takmičenja če biti u streetu i na mini rampi (2m visine). U glavnom bit če to velika fešta, a bit če i besplatan koncert sa 3 hardcore i punk grupama. Pobjednici če dobiti novčane nagrade a bit če i ostalih nagrada.
Matej Utroša, Inline skate X klub Gornja Radgona, www.radgona-x-klub.si "


Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca sa načelnicina - predsjednicima općinskih vijeća Općina: Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kalnik i Gornja Rijeka održat će se u ponedjeljak, 22.07.2002. godine s početkom u 13,30 sati u Gradskoj vijećnici u Križevcima. Na dnevnom redu je "Upoznavanje sa Programom razvoja zdravstva na području Grada Križevaca i Općina koje gravitiraju Domu zdravlja Križevci, a u svezi Pilot projekta zdravstva u Koprivničko-križevačkoj županiji". Program će predstaviti direktor Programa prof. dr. sc. Stipe Orešković.


Popravljen električni stup

Popravljen električni stupU ponedjeljak,15.07.2002.g. u jutro, radovima u trajanju od jednog sata, električni stup ulične mreže u Renarićevoj ulici pred kućnim brojem 22 vještim rukama majstora dobio je novi izgled već u 8,10 sati i ostao u daljnjoj funkciji.


Od 15.7.2002. novi način parkiranja u Gradu

Od ponedjeljka,15.07.2002. godine u Gradu Križevcima počinje novi način parkiranja, i uz postojeće lokacije na još nekoliko novih. Vozači mogu karte za parkiranje kupiti u prodavaonicama koje se nalaze u ulici ili na trgu gdje se parkiralište nalazi, što je vidljivo na prometnom znaku uz parkiralište. Uz novi način naplate očekuju se i primjereniji i kvalitetniji uvjeti parkiranja.


Žice drže truli električni stupTruli električni stup"Što mu bi po ovakvom lijepom vremenu ?",  rekoše oni koji ga trebaju staviti u ispravno stanje ugledavši električni stup ulične mreže u Renarićevoj ulici pred kućnim brojem 22. Električni stup koji traje dvadesetak godina u subotu,13.07.2002.g. poslije 9 sati u jutro odvojio se,  zbog zuba vremena i trulosti, od svog dijela postavljenog u zemlji. Sretna je okolnost da se to nije dogodilo u vrijeme nevremena jer bi šteta bila znatna, a možda bi bilo i drugih posljedica.


Župan Josip Friščić sa dožupanom Darkom Korenom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom na Kalniku

Sveta misa pred crkvom Sv. Brcka u KalnikuU utorak, 09.07.2002. obilježen je Dan Općine Kalnik svetom misom pred župnom crkvom Svetog Brcka u Kalniku i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Kalnik. Program je završen večernjim malonogometnim turnirom na igralištu Osnovne škole Kalnik i druženjem i zabavom u Domu hrvatskih branitelja na Kalniku.


U utorak, 09.07.2002.g. gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg izvršio je u maloj vijećnici Grada prijem rukovodstva i nogometaša seniora Nogometnog kluba "Križevci" povodom osvajanja prvog mjesta u protekloj natjecateljskoj sezoni i plasmana u 3. Hrvatsku nogometnu ligu.


Sjednica predsjednika cehova županijske obrtničke komore U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici u ponedjeljak, 08.07.2002. održan je sastanak predsjednika svih sedam cehova Komore na kome je dogovoren način rada cehova u slijedećem periodu.


Dnevne parkirne karte u Križevcima

Parkiralište na Trgu J.J. Strossmayera u KriževcimaOd ponedjeljka, 08.07.2002. g. u Križevcima u knjižari i papirnici "MAJA" prodaje se dnevna parkirna karta za korištenje parkirališta u Gradu. Očekuje se prodaja i na drugim prodajnim mjestima u Gradu. Kada se parkirališta određena Odlukom Poglavarstva urede Križevčani će moći kvalitetnije i sigurnije parkirati svoje automobile.


U utorak, 09.07.2002. obilježava se Dan Općine Kalnik otvorenjem izložbe skulptura Roberta Matkovića u Biblijskom vrtu mira, svetom misom u župnoj crkvi Sv.Brcka u Kalniku i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Kalnik. Program se završava večernjim malonogometnim turnirom na igralištu Osnovne škole Kalnik i druženjem i zabavom u Domu hrvatskih branitelja na Kalniku.


Hodočašće do kapelice Svetog Vurija u GreberancuOko 500 vjernika iz Križevaca, okolice i inozemstva sudjelovalo je u nedjelju, 7.7.2002. g. na tradicionalnom hodočašću do kapelice Svetog Vurija u šumi kod prigradskog naselja Greberanec gdje se nalaze križevački vinogradi. Svetu misu ispred kapelice posvećene Svetom Urlichu ( kojeg su Križevčani nazvali Sveti Vurij) zaštitniku siromaha, seljaka i ljetine, služio je grkokatolički svećenik Mihajlo Simeunović. Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo "Lipa" podijelilo je svojim sugrađanima paketiće lipovog cvijeta.


Malonogometna ekipa VTP-KOS iz Križevaca je pobjednik turnira BAZENI 2002. VI. malonogometni turnir BAZENI 2002 u Križevcima, u kome je sudjelovalo 19 ekipa iz Križevaca i susjednih mjesta, završio je finalnim utakmicama 06.07.2002. godine. Ekipa VALENTINO je u utakmici za treće mjesto s rezultatom 3:0 pobijedila VGU(Visoko gospodarsko učilište). U izuzetno kvalitetnoj finalnoj utakmici ekipa VTP-KOS pobijedila je Mjenjačnicu FIN iz Bjelovara s rezultatom 4:1 i postala ovogodišnji pobjednik malonogometnog turnira BAZENI 2002. Najbolji golman je mladi Miroslav Koprić, član pobjedničke ekipe, najbolji igrač turnira je Bojan Bakša iz drugoplasirane ekipe, a najbolji strijelac Siniša Buđa je član trećeplasirane ekipe. 


Utakmice četvrt finala križevačkog malonogometnog turnira BAZENI 2002 U polufinalnim utakmicama križevačkog ljetnog malonogometnog turnira BAZENI 2002  u petak, 05.07.2002. g. s početkom u 19 sati sastaju se: VTP-KOS Križevci - VALENTINO Križevci i MJENJAČNICA FIN Bjelovar - VGU Križevci.


3.7.2002. g.  počela kontrola kvalitete mlijeka u KriževcimaPočela kontrola kvalitete mlijeka u KriževcimaHrvatski stočarsko selekcijski centar u srijedu, 03.07.2002. godine u 10 sati počeo je rad novog sustava kontrole kvalite mlijeka u Hrvatskoj u prostorijama novog Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka u Križevcima, Poljana Križevačka 185.


Hodočašće do kapelice Svetog Vurija u GreberancuOko 500 vjernika iz Križevaca, okolice i inozemstva sudjelovalo je u nedjelju, 7.7.2002. g. na tradicionalnom hodočašću do kapelice Svetog Vurija u šumi kod prigradskog naselja Greberanec gdje se nalaze križevački vinogradi. Svetu misu ispred kapelice posvećene Svetom Urlichu ( kojeg su Križevčani nazvali Sveti Vurij) zaštitniku siromaha, seljaka i ljetine, služio je grkokatolički svećenik Mihajlo Simeunović. Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo "Lipa" podijelilo je svojim sugrađanima paketiće lipovog cvijeta.

Malonogometna ekipa VTP-KOS iz Križevaca je pobjednik turnira BAZENI 2002. VI. malonogometni turnir BAZENI 2002 u Križevcima, u kome je sudjelovalo 19 ekipa iz Križevaca i susjednih mjesta, završio je finalnim utakmicama 06.07.2002. godine. Ekipa VALENTINO je u utakmici za treće mjesto s rezultatom 3:0 pobijedila VGU(Visoko gospodarsko učilište). U izuzetno kvalitetnoj finalnoj utakmici ekipa VTP-KOS pobijedila je Mjenjačnicu FIN iz Bjelovara s rezultatom 4:1 i postala ovogodišnji pobjednik malonogometnog turnira BAZENI 2002. Najbolji golman je mladi Koprić, član pobjedničke ekipe, najbolji igrač turnira je iz drugoplasirane ekipe, a najbolji strijelac Buđa je član trećeplasirane ekipe. 

Utakmice četvrt finala križevačkog malonogometnog turnira BAZENI 2002 U polufinalnim utakmicama križevačkog ljetnog malonogometnog turnira BAZENI 2002  u petak, 05.07.2002. g. s početkom u 19 sati sastaju se: VTP-KOS Križevci - VALENTINO Križevci i MJENJAČNICA FIN Bjelovar - VGU Križevci.

3.7.2002. g.  počela kontrola kvalitete mlijeka u KriževcimaPočela kontrola kvalitete mlijeka u KriževcimaHrvatski stočarsko selekcijski centar u srijedu, 03.07.2002. godine u 10 sati počeo je rad novog sustava kontrole kvalite mlijeka u Hrvatskoj u prostorijama novog Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka u Križevcima, Poljana Križevačka 185.

Početak rada novog sustava kontrole mlijeka obilježit će se u Križevcima, u prostorijama novog Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka, Poljana Križevačka 185 u srijedu, 03.07.2002. godine s početkom u 10 sati.

Utakmice prednatjecanja križevačkog malonogometnog turnira BAZENI 2002 odigravaju se još od 1. do 3.7.2002. u večernjim satima, poslije čega slijede završne utakmice turnira.

Ovogodišnji 5. ŽUPANIJSKI OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM održat će se od 11. do 13.10.2002. godine u Križevcima.

Platane ukras gornjega grada ...
   

 

Posljednja promjena ovih stranica 04.08.2002.

Copyright© M I V A 1999-2002.  All rights reserved.

This page was last updated 04.08.2002.