01.01.2003. MiVANet GradskoVijeće Povjerenik Obrazovanje KZSport

business

21:38:37 Linkovi Gr.poglavarstvo Novosti Informatika Pikado

Tajana Gradonačelnik Slikopisi Matematika Feniks

krizevci.com: vijesti AMFORA Gradski Izbori Modelari   Geografija Lidrano

Arhiva vijesti STUDENI 2002.

 

 

 

KRIŽEVAČKE KOLUMNE

Programske aktivnosti koje organizira Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci u prosincu 2002. godine ...


Gradnja brze ceste Zagreb-Vrbovec-Križevci-Koprivnica-mađarska granica kod Gole: Ministar pomorstva, prometa  i veza Ronald Žuvanić u Koprivnici ...


Saborska zastupnica Milanka Opačić

25.11.2002. u 19 sati u gradskoj vijećnici Grada Križevci, na sam međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Forum žena Križevci otvorio je rad SOS telefona 711 077. Prostor za rad omogućio je Grad Križevci, a telefon HT županijski TKC. Uz aktivistkinje križevačkog Foruma žena prigodnoj svečanosti prisustvovala je Milanka Opačić, saborska zastupnica i predsjednica Saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, koja se prisutnima obratila prigodnim riječima, a isto je učinio i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i Ivan Knok, predsjednik križevačkog SDP-a.


Rukomet: Odigrana su dva kola 2 lige i jedno završno kolo MŽRL-Bjelovar u kojem je RK "KTC"2 igrao u Daruvaru i izgubio sa 34:25. Bez obzira na poraz križevački klub je odigrao odlično i borbeno. Sa 5 bodova zauzima 7-8 mjesto. RK"KTC" je 18.11.igrao pred domaćom i malobrojnom publikom protiv RK"POŽEGA" i pobijedio rezultatom 28:27, i tokom cijele utakmice je imao i do 6 zgoditaka razlike, tako da pobjeda nije ni u jednom trenutku došla u pitanje. Pohvala igračima na borbenosti koji su konačno igrali i u kompletnom sastavu (osim B.Milošević-povreda). 24.11. RK"KTC" je igrao u Sl.Brodu 7.kolo 2.lige protiv istoimenog kluba i izgubio sa velikih 46:20. Trebala je ići prva ekipa no zbog neobjašnjenih razloga igrači nisu došli pa je trener Preksavec bio prisiljen uzeti igrače iz druge ekipe. Križevački mladi igraći su dali sve od sebe, i pokazali su kako se treba boriti za svoj klub bez obzira što su bili mnogo mlađi i fizički slabiji od suparnika. 


Petar Babić

Mladi križevački profesor Petar Babić dobitnik je treće nagrade Književnog kruga Karlovac za kratku priču pod naslovom "Svinje predosjete klanje", koja mu je dodijeljena 21.11.2002. godine na prigodnoj svečanosti u organizaciji Ureda za kulturu Grada Karlovca u gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.


Nogometni klub "Križevci" Križevci

Derbi 15. kola 3.HNL - sjever u Križevcima: U subotu, 23.11. 2002. godine s početkom u 13.30 sati na gradskom stadionu u Križevcima igraju NK"Križevci" i NK"Bjelovar" 0:4. Time su Križevčani završili jesenski dio prvenstva na četvrtom mjestu, a Bjelovarčani na drugom mjestu.


Prijem kod prof. Dragutina Oraka,  ravnatelja OŠ Lj. Modeca Križevci

"DIJETE ZOVE DIJETE" ("BIMBO CHIAMA BIMBO") -udruga volontera iz talijanskog grada Brescie koja okuplja članstvo svih zanimanja, čiji je idejni začetnik i voditelj Fabio Baresi, gostuje u subotu, 23.11.2002. godine u posjetu Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci koja s talijanskom udrugom surađuje već tri godine. Talijanska udruga u ljetnim mjesecima ugošćuje djecu iz socijalno ugroženih obitelji, kroz cijelu godinu održavaju s njima kontakt putem telefona i pisama. Ove godine djecu je primio u posjet gradonačelnik i predstavnik regije Brescia u talijanskom  parlamentu. Predstavnici udruge jednom godišnje posjećuju djecu križevačke škole, koju su prozvali ambasadorima buduće ujedinjene Europe, i dovoze neke oblike pomoći.


Kulturno umjetničko društvo "Stjepan" iz Velikog Ravna, obilježavajući svojih pet uspješnih godina postojanja i djelovanja, organizira županijsko natjecanje tamburaško-instrumentalnih sastava Koprivničko-križevačke županije koje će se održati u nedjelju, 24.11.2002. godine u Velikom Ravnu s početkom u 14 sati.


Derbi 15. kola 3.HNL - sjever u Križevcima: U subotu, 23.11. 2002. godine s početkom u 13.30 sati na gradskom stadionu u Križevcima igraju NK"Križevci" i NK"Bjelovar". Pobjedom bi Križevčani završili jesenjski dio prvenstva kao drugoplasirani.


25.11.2002. u 19 sati u gradskoj vijećnici Grada Križevci, na sam međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Forum žena Križevci otvoriti će SOS telefon 711 077.


U srijedu, 20.11.2002. godine s početkom u 18 sati u maloj vijećnici Grada Križevaca održana je 45. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca. Između ostalog razmatrana je provedba akcije priključivanja građevina i građevinskog zemljišta na objekte komunalne infrastrukture, sa popustom naknade za priključenje za 30% u vremenu od 01.12. do 31.12.2002.godine; razmatranje prispjelih ponuda za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za stambeno komunalne djelatnosti ( 1 ponuda) za koje će se ponoviti natječaj; za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti ( 6 ponuda) predložen je Davor Balić iz Križevaca; sporazum sa Trgovačkim Križevci d.d. u stečaju o podjeli imovine nije prihvaćen; doneseni su potrebne odluke za sklapanje Ugovora o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih usluga; donesene su potrebne odluke za održavanje i gradnju nerazvrstanih cesta na području Grada; a razmatrana su i druga pitanja.


Od 20.12.2002. u sportskoj dvorani Križevcima će se igrati već tradicionalni malonogometni turnir, ove godine pod nazivom Pan  Cup (generalni sponzor Pan pivo)  Križevci 2002/03. Uz kotizaciju po ekipi od 700,00 kuna očekuje se kao i proteklih godina sudjelovanje velikog broja malonogometnih ekipa. Fond novčanih nagrada bi trebao biti 37.000,00 kuna (prvaku 20, viceprvaku 10, trećeplasiranom 5 i četvrtoplasiranom 2 tisuće kuna).


Uvjerljiva pobjeda Križevčana: Na stadionu SD TVIN u Virovitici pred oko 100 gledatelja nogometaši NK "Križevci" su uvjerljivo s 4:0, golovima Matijeka -1, Fulira - 1 i Bakšaja (najboljeg igrača utakmice) - 2, pobijedili  domaćina ekipu TVIN iz Virovitice, i time zadržali poziciju u samom vrhu tablice Treće HNL -sjever.
U ostalim utakmicama ovog kola iste lige rezultati su: NK"Bjelovar" - NK"Plitvica" 8:0; NK"Sloboda Derma" - NK"Ivančica" 1:2; NK"Podravina" - NK"Virovitica" 0:1.


U srijedu, 20.11.2002. godine s početkom u 18 sati u maloj vijećnici Grada Križevaca održati će se 45. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca.


U utorak, 12.11.2002. godine s početkom u 17,30 sati u gradskoj vijećnici u Križevcima održana 11. sjednica Gradskog vijeća Garda Križevaca.


U utorak, 12.11.2002. godine u Zagrebu otvoren INFO 2002 (12.-16.11.2002.) -  34. Međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija  POSLOVNI DANI B2B - 12. i 13.11.2002.


U povodu smrti vijećnika Skupštine Koprivničko-križevačke županije i tajnika županijskog HSS-a Zdravka Mesarića, koji je u subotu poginuo u prometnoj nesreći u predgrađu Koprivnice, u ponedjeljak 11.11.2002. godine održan je zajednički komemorativni skup vijećnika županijske Skupštine i članova županijskog HSS-a.
Na skupu su se od pokojnog Zdravka Mesarića oprostili predsjednik županijske Skupštine prof. Zvonimir Hitrec, a u ime HSS-a saborski zastupnik Ivan Kolar.
Zdravko Mesarić pokopan je u ponedjeljak, 11.11.2002. godine popodone na groblju u rodnoj Podravskoj Subotici u kojoj je proživio cijeli život. Završio je visoku Naftno-geološku školu u Varaždinu, a politički je bio aktivan u HSS-u od prvih dana djelovanja HSS-a.


U četvrtak, 07.11.2002. ŽRK "Križevci" je u Đurđevcu igrao utakmicu Hrvatskog rukometnog kupa protiv ekipe Đurđevca II koju su križevačke rukometašice dobile, te u srijedu 13.11.2002.g.  u Koprivnici s početkom u 20 sati igraju  utakmicu II kola protiv ekipe Podravka-Lino (II ekipa Podravke) koja se natječe u II Ligi.

U subotu 09.11.2002. rukometašice ŽRK "Križevci" igrale su u Koprivnici utakmicu posljednjeg kola III HRL-Sjever protiv ekipe Podravke III. Utakmica je završena nerješenim rezultatom 19 : 19. Za ŽRK "Križevci" pogotke su postigle : Šatvar 1, Kajfeš 6, Kozarić 1, Majdak 2, Antolić 4, Blažun 3, Dubravec 1 i Matoić 1. Ovom utakmicom završen je 1. dio natjecanja i križevačke rukometašice dijele posljednja dva mjesta sa ekipom Podravke III sa osvojenim 1 bodom.

Župan koprivničko-križevački Josip Friščić predaje Predsjeniku Mesiću nogometni dres s natpisom "Mesić 95 godina"

U subotu, 09.11.2002. godine povodom 95 godina NK "Slaven - Belupo", u pratnji suradnika i predsjednika i tajnika Hrvatskog nogometnog saveza,  Koprivnicu je posjetio pokrovitelj proslave Predsjednik Republike Stjepan Mesić. Tom prigodom župan koprivničko-križevački Josip Friščić predao je Predsjeniku Mesiću nogometni dres s natpisom "Mesić 95 godina" kao sjećanje na 95 godina koprivničkog nogometnog kluba.


U subotu, 09.11.2002.g. u osmom prvenstvenom kolu mladi rukometaši RK "KTC"2 u sportskoj dvorani u Križevcima izgubili su s rezultatom 17:19 protiv RK "VIROVITICA"2.   Gledateljima koji su se okupili u velikom broju i napravili dobru atmosferu, iz kluba šalju zahvalu za veliku podršku.
Mladi rukometaši RK "KTC"2 su u utorak, 05.11.2002. g  odigrali utakmicu Međužupanijske rukometne lige Bjelovar u Bjelovaru sa RK "BJELOVAR"4 i postigli rezultat 24:24.


Koordinacija školskih sindikata traži 20 do 25 posto veće plaće

Janica u vrijeme gostovanja u Križevcima

Janica Kostelić najbolja sportašica svijeta: - Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić proglašena je za najbolju sportašicu svijeta u izboru Transworld Sporta, ugledne producentske kuće iz Londona, i time se Janica našla u društvu legendarnih tenisačica Martine Navratilove i Steffi Graf, skijašice Vreni Schneider, koje su prijašnjih godina osvajale naslov najbolje sportašice svijeta u izboru Transworld Sporta. Priznanje najboljoj skijašici svijeta danas je u zagrebačkom hotelu Opera predao predstavnik Transworld Sporta Luca Ceccolini.
Najbolji ovogodišnji sportaš u muškoj konkurenciji je Ronaldo, najbolji strijelac ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva.


U subotu, 09.11.2002. g. s početkom u 18,00 sati u sportskoj dvorani u Križevcima rukometaši RK "KTC"2 Križevci igraju prvenstvenu utakmicu Međužupanijske rukometne lige sa RK "VIROVITICA"2 iz Virovitice.


U subotu, 09.11.2002. g. s početkom u 16,30 sati u sportskoj dvorani u Križevcima košarkaši KK "Radnik" Križevci igraju prvenstvenu utakmicu A2 HRVATSKE KOŠARKAŠKE LIGE - Sjever sa KK "MODEKS" Mursko Središće.


Hrvatski inovatori osvojili 13 medalja na međunarodnoj izložbi u Njemačkoj.

Nogometaši NK "Križevci" Križevci u subotu, 02.11.2002. godine u prvenstvenoj utakmici 12. kola III. HNL SJEVER  na gradskom stadionu u Križevcima nisu uspjeli pobijediti NK "Mladost" Molve. Rezultat je 1:1.


Dan mrtvih 2002.Dan mrtvih 2002.Petak, 01.11.2002. g. Dan sjećanja: Svetkovina Svih svetih, kada se prisjećamo dragih nam osoba koje više nisu s nama, obilježava se posjetom grobljima i misama u Križevcima i potkalničkom kraju:
Groblja u Križevcima i potkalničkom mjestima danas su prepuna građana koji cvijećem i paljenjem svijeća odaju počast pokojnim članovima obitelji. Na gradskom groblju u Križevcima u 14,45 sati izaslanstva Županije, Grada, Hrvatske vojske, udruga i političkih stranaka položili su cvijeće i vijence.


Željko Brlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca

Predsjednik Gradskog vijeća Garda Križevaca Željko Brlić sazvao je 11. sjednicu (predloženo 18 točaka dnevnog reda) Gradskog vijeća Garda Križevaca koja će se održati u utorak, 12.11.2002. godine s početkom u 17,30 sati u gradskoj vijećnici u Križevcima.


Nogometaši NK "Križevci" Križevci u subotu, 02.11.2002. godine s početkom u 14,00 sati igraju prvenstvenu utakmicu 12. kola III.HNL SJEVER  na gradskom stadionu u Križevcima s NK"Mladost" Molve.
 
Platane ukras gornjega grada ...
 

 

 

 

Posljednja promjena ovih stranica 01.01.2003.

Copyright© M I V A 1999-2002.  All rights reserved.

This page was last updated 01.01.2003.