14.06.2002. MiVANet GradskoVijeće Povjerenik Obrazovanje KZSport

business

09:20:52 Linkovi Gr.poglavarstvo Novosti Informatika Pikado

Tajana Gradonačelnik Slikopisi Matematika Feniks

krizevci.com: vijesti AMFORA Gradski Izbori Modelari   Geografija Lidrano

Arhiva vijesti SVIBANJ 2002.

 

 

 

Križevački gimnazijalci objavili svoje prve web sadržaje ...

Sjednica Gradskog poglavarstva 28.05.2002.g.U utorak, 28.05.2002. godine s početkom u 18 sati u maloj vijećnici Grada održana je 29. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca. Razmatrana je i prihvaćena izrađena Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije Grada Križevaca i Odluka o mjestima i mjerilima spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla. Dogovor o podjeli imovine između Trgovačkog Križevci d.d. i Grada Križevaca vraćen je na doradu predlagaču. Članovi Poglavarstva upoznavati su sa zapisnikom Povjerenstva za davanje stručnog mišljenja u svezi zahtjeva za rušenje platana u Gornjem gradu u Križevcima i zaključili da se izvrše još neke analize potrebne za donošenje pravovaljanih zaključaka i odluka. Grad će pomoći održavanje IV. županijske stočarske izložbe koja će se održati 23.06.2002.g. u Sv. Ivanu Žabno. Donešeni su određeni zaključci izgradnje kapitalnih vodoopskrbnih objekata na prijedlog Komunalnog poduzeća Križevci. Razmatrane su i prijave podnijete na Natječaj za imenovanje pročelnika Upravnih odjela Grada Križevaca.

Nogometaši NK"Križevci" ovogodišnji prvaci 1. županijske lige Nogometaši NK"Križevci" su u nedjelju, 26.05.2002.g. u posljednjoj prvenstvenoj utakmici 1.županijske lige igrali 1:1 sa NK"Tomislav" u Sv. Ivanu Žabno i time potvrdili uvjerljivo osvojeno prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici i stekli uvjete da se 05. i 12.06.2002.g. natječu u kvalifikacijama za popunu 3. nogometne lige sjever .

Biskup Slavomir Miklovš predvodio je svečanu liturgijuIzložba ilustriranih znanstvenih knjiga u biskupskom dvoruU nedjelju, 26.05.2002. godine u grkokatoličkoj katedrali Svete Trojice u Križevcima, uz izravan televizijski prijenos, svečanom pjevanom liturgijom proslavljen je blagdan Presvetoga Trojstva. Svečanu liturgiju Svetog Ivana Zlatoustog po istočnom obredu pjevao je biskup Slavomir Miklovš, vladika križevačke eparhije, zajedno sa svećenicima i uz pratnju Ćirilo-Metodskog kora iz Zagreba. Nakon svečane liturgije otvorena je u biskupskom dvoru u Križevcima izložba ilustriranih znanstvenih knjiga iz spomen-knjižnice grkokatoličke katedrale tiskanih od 16. do 19. stoljeća.

U utorak, 28.05.2002. godine s početkom u 18 sati u maloj vijećnici Grada održat će se 29. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca. Razmatrati će se: izrađena Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije Grada Križevaca; nacrt Odluke o mjestima i mjerilima spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla; dogovor o podjeli imovine između Trgovačkog Križevci d.d. i Grada Križevaca; upoznavanje sa zapisnikom Povjerenstva za davanje stručnog mišljenja u svezi zahtjeva za rušenje platana u Gornjem gradu u Križevcima; i prijave podnijete na Natječaj za imenovanje pročelnika Upravnih odjela Grada Križevaca.

Održana sjednica Sekcije uslužnog obrta Udruženja obrtnika KriževciU Udruženju obrtnika Križevci u petak, 24.05.2002. g. s početkom u 20 sati održana je sjednica Sekcije uslužnog obrta  na kojoj je izvršen izbor delegata za tijela upravljanja pri Udruženju obrtnika Križevci i predstavnici u odgovarajućoj sekciji Obrtničke komore županije, a prisutni su dobili i  informacije o obvezama poslodavca prema Zakonu o zaštiti na radu.

Udruženje obrtnika Križevci sazvalo je za petak, 24.05.2002. g. s početkom u 20 sati u prostorijama Udruženja sjednicu Sekcije uslužnog obrta  na kojoj će biti izbor delegata za tijela upravljanja pri Udruženju obrtnika Križevci i informacija o obvezama poslodavca prema Zakonu o zaštiti na radu.

Prijem kod gradonačelnika tamburaškog i puhačkog orkestra Goran Ljaljić i Matija Fortuna Povodom iznimnih rezultata ostvarenih na natjecanjima na državnoj razini i promicanja Grada Križevaca, a posebno u godini obilježavanja 750-obljetnice proglašenja slobodnog kraljevskog grada, gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg održao je 22.05.2002. godine u 11 sati u Uredu gradonačelnika prijem za Gorana Ljaljića (1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike) i Matiju Fortunu (1. mjesto u natjecanju Europa u školi), a u 12 sati za Tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige Križevci (deseta zlatna tambura Paje Kolarića na festivalu u Osijeku) i Gradski puhački orkestar (drugi put 1. mjesto na državnom natjecanju).

Gradski muzej Križevci poziva Vas na otvorenje skupne izložbe KRIŽEVAČKI LIKOVNI KRUG (GODIŠNJA SMOTRA) u petak, 24.05.2002. u 20 sati u Križevcima, Likovna galerija, Nemčićev trg 6/I.

Izvanredan uspjeh križevačkih tamburaša i maestra Stjepana FortuneJedinstveni uspjeh !  Deseta zlatna tambura Pajo Kolarić je u rukama maestra Stjepana Fortune i mladih tamburaša Tamburaškog orkestra GŠ Alberta Štrige Križevci. Ove godine, kao i proteklih devet godina, osvojili je svojim izvanrednim sviranjem na tradicionalnom Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku.

Otvorenje tvornice čarapa u Križevcima

Otvorenje tvornice čarapa u KriževcimaDjelo Marijino - Pokret fokolara u subotu, 18.05.2002. godine je realizirao još jedan uspješan program u Križevcima svečanim otvaranjem tvornice čarapa u kojoj će u prvo vrijeme raditi sedam uposlenika.

Kvar 'ožednio' KriževčaneSubotnje jutro građani su dočekali bez vode jer je pukla cijev na glavnom vodovodu na lokaciji u Zagorskoj ulici u Križevcima. Otklanjanje složenog kvara potrajalo je do poslijepodnevnih sati.

Srednjoškolac Marko Dimjašević, član Informatičkog kluba "Križevci" Križevci svoj šesti nastup na državnom natjecanju mladih informatičara Hrvatske, koje je održano od 13. do 18.05.2002. g. u Umagu, završio je osvajanjem devetog mjesta.

Državni prvaci u košarci učenici Srednje škole ValpovoSportska dvorana Križevci, 17.05.2002. g.: Učenici Srednje škole Valpovo postali državni prvaci u košarci pobijedivši u finalu ekipu domaćina Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci. Treće mjesto osvojila je ekipa Sportske gimnazije Zagreb, četvrta je ekipa Tehničke škole Zadar, a peto i šesto mjesto dijele ekipe Ekonomske škole Čakovec i Prve riječke gimnazije iz Rijeke.

U organizaciji Gradske knjižnice "Franjo Marković" u Križevcima su u četvrtak, 16.05.2002. g. profesori Marija i Petar Milas predstavili knjigu BEZIMENO SIROČE novi roman autorice Amalije Sentočnik iz Križevaca.

Stjepan Fortuna

Prema informacijama kojima raspolažemo maestro Stjepan Fortuna i članovi Tamburaškog orkestra GŠ Alberta Štrige Križevci će se i ove godine, kao i proteklih devet godina, veseliti postignutim uspjehom na održanom Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku.

U srijedu, 15.05.2002. godine s početkom u 18 sati u maloj vijećnici Grada održana je 28. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca. Uz ostalu problematiku razmatran je i prijedlog Programa ovogodišnjeg križevačkog VELIKOG SPRAVIŠĆA koji je pripremila Turistička zajednica Grada Križevaca. Financijski izvještaji gradskih ustanova i dječjih vrtića korisnika sredstava gradskog Proračuna prema zaključku Poglavarstva vraćena su podnositeljima na doradu.

Od 14.05.2002. g. član Informatičkog kluba "Križevci" Križevci Marko Dimjašević, učenik drugogog razreda srednje škole počeo je svoj šesti nastup na državnom natjecanju mladih informatičara Hrvatske u Umagu.

Nogometaši NK"Križevci" su u nedjelju,12.05.2002.g. u prvenstvenoj utakmici 23. kola 1. županijske lige pobijedili sa 4:0 NK"Osvit" u Đelekovcu, i uvjerljivo drže prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Na Državnom natjecanju održanom 10.05. u Novom Vinodolskom, Gradski puhački orkestar Križevci (ponos i dika našeg grada) drugi puta zaredom osvojio je 1. (prvo) mjesto i Zlatnu plaketu osvojivši 93,55 bodova u konkurenciji 14 orkestara.

Križevačko oldtimeriGradonačelnik Branko Hrg uz asistenciju predsjednice društva "LIPA" otvara izložbu cvijećaU vrijeme sunčanog subotnjeg prijepodneva Križevčani su mogli u svom gradu u subotu, 11.05.2002. g. vidjeti na središnjim gradskim ulicama dvadesetak oldtimera motocikla i automobila u organizaciji Auto moto kluba Križevci, a Gornjem gradu poslije 10 sati otvorena je izložba cvijeća u organizaciji gornjogradskog dobrotvornog društva "Lipa".

Nogometaši Križevaca u nedjelju s početkom u 10 sati igraju prvenstvenu utakmicu 23. kola 1. županijske lige sa NK"Osvit" u Đelekovcu.

Županijsko natjecanje SIGURNO U PROMETUKriževci, 10.05.2002.g. - Ekipa križevačkog Auto-moto kluba najuspješnija na održanom županijskom natjecanju učenika SIGURNO U PROMETU. Najbolji Nikola Kušec, a drugi je Željko Blagaj oba učenici OŠ Sv. P. Orehovec. Najbolja učenica je Mateja Kemenović, učenica OŠ Sv. P. Orehovec, a druga je Mateja Ivanušić iz OŠ S.R.Erdödy Gornja Rijeka. Rezervni članovi ekipe za državno natjecanje koje će se održati u Rovinju su Marko Draganić iz OŠ Koprivnički Bregi i Katarina Vinković iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac.

Na održanom državnom natjecanju mladih kemičara Trpimir Gerić, učenik 2a razreda  Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci osvojio je 4. mjesto a  Davorka Čapalija, učenica 2c razreda iste škole osvojila je 14. mjesto.

Ovogodišnji 5. ŽUPANIJSKI OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM održat će se od 11. do 13.10.2002. godine u Križevcima.

Križevačka srednjoškolka Davorka Čapalija sudjeluje od 06.05. do 08.05.2002. na državnom natjecanju iz kemije u Rovinju, a od 10.05. do 12.05.2002. godine na državnom natjecanju iz fizike u Novom Vinodolskom.

Županijsko natjecanje "SIGURNO U PROMETU" učenika osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije u organizaciji AMK "Križevci" i OŠ "Grigor Vitez" Sv. I. Žabno održat će se u petak, 10.05.2002. godine u sportskoj dvorani u Križevcima s početkom u 9,00 sati.

Nogometni klub "Križevci" i svoju prvenstvenu utakmicu 22. kola završio je pobjedom, ovaj puta s rezultatom 2:0.

Nikola Jež i Ivan Car osvojili PRVI GLAS KALNIKA u velikoj grupiJosip Tonković osvojio PRVI GLAS KALNIKA u mlađoj grupiČetvrti po redu "PRVI GLAS KALNIKA", natjecanje mladih pjevača amatera koji žele steći svoje prvo pjevačko iskustvo, održan je u organizaciji OŠ KALNIK u subotu, 04.05.2002. godine u spomen domu na Kalniku.

Svečano podizanje ZELENE ZASTAVE, koju je nakon stjecanja statusa EKO-ŠKOLE u Zagrebu 22.03.2002.g. preuzela OŠ Kalnik, održano je na prigodnoj svečanosti 04.05.2002. godine u Kalniku.

Goran Ljaljić je prije četiri godine u ovo vrijeme sa 100% bodova postao državni prvak iz matematike kao osnovnoškolac, a danas je sa 100% bodova postao državni prvak iz matematike kao maturant srednjoškolac. Bravo Gorane !

Letački program 01.05.2002. na Kalniku

Kalnik 01.05.2002. - potezanje užetaMeđunarodni Praznik rada i ove godine okupio je izuzetno mnogo izletnika iz Križevaca i okolice. U samom mjestu Kalnik odigravale su se utakmice malonogometnog turnira kome je prethodio revijalni turnir ekipa Općinskog vijeća Kalnika i Gornje Rijeke i Gradskog poglavarstva Križevaca. U isto vrijeme Paragliding klub Feniks izvodio je letački program. Ispod starog grada na Kalniku nastupala su kulturno umjetnička društva, Udruga mladih Kalnika provela je već tradicionalni program povlačenje užeta, bacanje kamena s ramena ... U večernjim satima nastupile su glazbene grupe.

Pri slijetanju automobila poginula djevojka iz Đurđevca.
Čestitamo MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA !
Platane ukras gornjega grada ...

Posljednja promjena ovih stranica 14.06.2002.

Copyright© M I V A 1999-2002.  All rights reserved.

This page was last updated 14.06.2002.