03.05.2002. MiVANet GradskoVijeće Povjerenik Obrazovanje KZSport

business

21:24:51 Linkovi Gr.poglavarstvo Novosti Informatika Pikado

Tajana Gradonačelnik Slikopisi Matematika Feniks

krizevci.com: vijesti AMFORA Gradski Izbori Modelari   Geografija Lidrano

Arhiva vijesti TRAVANJ 2002.

 

 

 

Čestitamo MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA !

Rukometni klub "KTC" KriževciRukometni klub " KTC"  je u petak, 26.04.2002. igrao utakmicu 14-og kola HRL-sjever protiv RK "PERUTNINA PIPO IPC" 2 iz Čakovca i ostvario novu pobjedu s rezultatom 35:29 u jednoj borbenoj i fer igri. Ovom pobjedom je RK KTC zauzeo prvo mjesto u 3. ligi sjever, što je ujedno i najveći uspjeh u dosadašnjim višegodišnjim nastupima. Time su rukometaši KTC-a izborili pravo nastupa u kvalifikacijama za ulazak u 2.ligu-sjever.

Predsjednik Zlatko Jarža otvara sjednicu SkupštineRadno Predsjedništvo SkupštineVatrogasna zajednica Grada Križevaca održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu u nedjelju, 28.04.2002. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Novakima Ravenskim, na kojoj su uz članove Skupštine prisustvovali i predstavnici Gasilske zveze Žalec (Slovenija) s kojom križevački vatrogasci surađuju već 17 godina, predstavnici VZ KC-KŽ županije, Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara i drugi uzvanici..

Tko promaši mnogobrojne šanse gubi utakmicu - Nogometni klub "Križevci" svoju prvenstvenu utakmicu 21. kola na gradskom stadionu u Križevcima s NK "Kalinovac" u subotu, 27.04.2002. izgubio je rezultatom 0:1.

Križevci, 27.04.2002. - Kako unaprijediti kvalitetu življenja osoba s invaliditetomUdruga invalida Križevci organizirala je edukacijski program  "Kako unaprijediti kvalitetu življenja osoba s invaliditetom" i "Neovisno življenje" - simulacija nepristupačne rampe, vježba sa psima - vodičima slijepih i prezentacija kombi vozila za invalide. Zbog kiše program se nije mogao održati na Nemčićevom trgu u subotu, 27.04.2002. u 10 sati  već se održao u Domu HV-a u Križevcima s početkom u 12 sati.

Treće: Mlade košarkašice ŠŠK "IZVOR" OŠ Ljudevita Modeca KriževciU poluzavršnici košarkaškog natjecanja učenica osnovnih škola u košarci skupine centar (županije Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Zagrebačka, Varaždinska. Međimurska i Krapinsko-zagorska) koje je održano u sportskoj dvorani u Križevcima u petak, 26.04.2002. godine, najuspješnije su bile košarkašice ŠŠK "ŠESTA" Varaždin, drugo mjesto ŠŠK "GAJ" Trgovišće, a treće ŠŠK "IZVOR",  OŠ Ljudevita Modeca Križevci vrlo uspješnog organizatora i domaćina ovog natjecanja.

Vatrogasna zajednica Grada Križevaca održava svoju redovnu godišnju Skupštinu u nedjelju, 28.04.2002. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Novakima Ravenskim.

Nogometni klub "Križevci" igra svoju prvenstvenu utakmicu 21. kola na gradskom stadionu u Križevcima s NK "Kalinovac" u subotu, 27.04.2002. godine s početkom u 17 sati.

27. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca održat će se u petak, 26.04.2002. godine u maloj vijećnici Grada Križevaca s početkom u 13 sati.

Prva izložba slika na otvorenom slikara Marcela JelakaSlikar Marcel Jelak 25.04.2002.g.Naš sugrađanin, slikar Marcel Jelak u prijepodnevnim satima sunčanog 25. dana u mjesecu travnju 2002. godine ugodno je iznenadio građane i prolaznike na Nemčićevom

Predavanje mr. Marije Pejčinović o pridruživanju Republike Hrvatske Europskoj unijiNakon radnog sastanka kod gradonačelnika sudionici su posjetili Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" u kojoj je prezentirana info-polica Ministarstva europskih integracija, a pomoćnica ministra za europske intergracije mr. Marija Pejčinović održala je predavanje o pridruživanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Susret predstavnika triju gradova 25.04.2002. g. u KriževcimaGradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg u povodu 750-te obljetnice Grada održao je 25.04.2002. g. s početkom u 9 sati u svojem uredu radni sastanak s pomoćnicom ministra za europske intergracije mr. Marijom Pejčinović. Na sastanku su bili prisutni gradonačelnik Grada Reane Del Rojale iz Italije i zamjenik gradonačelnika Grada Dornbirna iz Austrije sa svojim suradnicima, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Hitrec i drugi sudionici.

Svečani koncert 2404.2002. g. u crkvi sv. AneSvome gradu na dar HPD "Kalnik" Križevci u 20,00 sati organiziralo je koncert u crkvi sv. Ane - Križevačka misa. Poslije nastupa tamburaša GŠ Alberta Štrige i pjevačkog zbora HPD "Kalnik"nastupili su solisti Miljenka Gršan, sopran; Martina Tomčić, alt; Milivoj Juras, tenor i Luciano Batinić, bas uz pratnju Ivana Tukša-Jelić, orgulje. Zatim su solisti i HPD "Kalnik" pod dirigentskom  palicom  Vladimira Kranjčevića izveli program pod nazivom Križevačka misa.

Atletska utrka Grada 24.04.2002.g.I ovogodišnja atletska utrka ulicama središta Grada  povodom njegovog 750 rođendana okupila je mnogo građana koji su imali mogućnost gledati odlične utrke, posebno najmlađih. Iako zbog povrede nije mogao nastupiti na stazi svojim prisustvom Branko Zorko bio je poticaj za postizanje što boljih rezultata. Kod osnovnoškolaca  najuspješniji su bili učenici OŠ Ljudevita Modeca, drugo mjesto osvojili su učenici OŠ "Vladimir Nazor", dok su treći bili učenici OŠ Sv.P. Orehovca.

750 godina Grada Križevaca24.04.2002. g. u 12,00 sati - Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u velikoj dvorani Hrvatskog doma uz sudjelovanje predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, ministra obrane Joze Radoša, saborskih zastupnika, župana susjednih županija, gradonačelnika gradova i gradonačelnika grada pobratima Paga, , delegacija gradova iz Austrije i Italije, načelnika susjednih općina, i uzvanika iz javnog i kulturnog života Grada. Prigodni program izveli su tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige i HPD "Kalnik".

Đurđevo pod lipom 23.04.2002.U organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva "Lipa" Križevci 23.04.2002. g. s početkom u 17,00 sati održano je ĐURĐEVO POD LIPOM.
Poslije odavanja počasti i polaganja spomen vijenaca pred spomen-pločama Franji Markoviću, Albertu Štrigi i spomenikom sv. Florijanu u programu na pozornici pod lipom sudjelovali su: Gradski puhački orkestar, Harmonikaški orkestar GŠ Alberta Štrige, Komorni sastav tambura GŠ Alberta Štrige, učenici OŠ Ljudevita Modeca, Pjevački zbor Udruge umirovljenika Križevci, KUD "Križevci", KUD "Ivan Lepušić" Apatovec, KUD "Stjepan" Veliki Raven, KUD Cirkvena, KUD Sveti Ivan Žabno, KUD Sveti Petar Čvrstec.

Nemčićev trg 22.04.2002.g.U ponedjeljak, 22.04.2002. g. vrtićanci i učenici osnovnih škola grada Križevaca na Nemčićevom trgu obilježili su Dan planeta zemlje akcijom "Oslikajmo ulice grada".
Učenička zadruga "Sunce u našem vrtu" Srednje gospodarske Škole Križevci u maloj vijećnici Grada u 10,30 sati svečanom sjednicom Skupštine obilježila 5-godišnjicu rada.
U 19,00 sati u velikoj vijećnici Grada predstavljeni radovi prof. Željka Kržeka i prof. dr. Valentina Puževskog pod nazivom: "Križevački pedagozi u čast svome gradu".

Prvi korisnici obnovljene križevačke trim stazeU želji da građanima Grada ostane na trajno korištenje, u nedjelju 21.04.2002. g. u šumi Župetnici pored Lovačkom doma u Križevcima je otvorena obnovljena trim staza koja je izgrađena 1975. godine. Pred prisutnima obnovljenu trim stazu su svečano otvorili Evelina Hermanović i gradonačelnik Branko Hrg.

Skupština Vatrogasne zajednice KC-KŽ županijeU nedjelju, 21.04.2002. g. u spomen domu u Kalniku održana je godišnja izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Uz 35 članova Skupštini su bili prisutni uz predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice i susjednih županijskih vatrogasnih zajednica dožupan KC-KŽ županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer,

Platane ukras gornjega grada ...

Biciklijada: Vozač Branko Hrg izdržao, bicikl ...U subotu, 20.04.2002. g. Klub mladih HSS-a Križevci organizirao je vrlo uspješnu biciklijadu na relaciji Križevci - jezero Čabraji - Križevci u kojoj je sudjelovalo sedamdesetak građana Križevaca, među kojima su bili i gradonačelnik Branko Hrg, dožupan Darko Koren, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i veliki broj mladih Križevčana.

Proljetni susret poletaraca - priprema za natjecanjeOdred izviđača Križevci organizirao je u subotu, 20.04.2002. g. PROLJETNI SUSRET POLETARACA na kome su sudjelovali mladi izviđači iz Križevaca i Đurđevca. Na natjecanju koje je trajalo oko šest sati trebalo je u Gradu riješiti sedam zadataka. Rezultate najuspješnijih ćemo objaviti na ovim stranicama.

Crveni križ - natjecanje učenika 20.04.2002. Gradsko društvo Crvenog križa Križevci organiziralo je prvo međuopćinsko-gradsko natjecanje mladeži Crvenog križa u znanju i vještinama u području djelovanja Crvenog križa koje je održano 20.04.2002. g. u OŠ "Vladimir Nazor" Križevci. Najuspješnija osnovnoškolska ekipa je iz Gornje Rijeke, druga je ekipa OŠ "Vladimir Nazor" Križevci, a treća je ekipa OŠ iz Sv. I. Žabno. Kod srednjoškolaca najuspješnija je ekipa Srednje škole "Ivan Seljanec" Križevci.

U okviru natječaja provedbe programa "MALO JE VELIKO" Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo u Koprivnici su 19.04.2002. g. dodijeljene nagrade za 2000.-2001. godinu. Nagrade su dobili: -Najbolja županija Koprivničko-križevačka; -Grad Samobor; -Gospodarska zona Ludbreg; -Međimurski poduzetnički centar; -Najbolja banka Zagrebačka banka koja je pratila programe u svim županijama; - Erste Steiermärkische Bank koja je pratila programe u nekoliko županija.

Štand Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na proljetnom ZG velesajmuNa proljetnom zagrebačkom velesajmu od 16.04. do 20.04.2002. uspješno je nastupio križevački MLINAR, a na 100 m2 izložbenog prostora predstavila se i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije sa 15 izlagača među kojima su bili i križevački poduzetnici: Strojolijev Antolčić, Matalis, Šporčić, Kamelija i MIN.

8. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca u trajanju od sat vremena održana je u srijedu, 17.04.2002. godine s početkom u 18,30 sati u gradskoj vijećnici u Križevcima. Gradski vijećnici donijeli su Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Križevaca, Odluku o kreditnom zaduživanju Grada kod Zagrebačke banke, Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada, Odluku o izmjeni Odluke o uređenju prometa na području Grada, i Zaključak o prijedlogu kandidata za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Križevcima. Zatim su vijećnici postavili nekoliko pitanja, dali nekoliko prijedloga i iznijeli nekoliko svojih mišljenja i konstatacija.

Gradski muzej Križevci slaveći 50 godina svojega postojanja poziva vas na otvorenje obnovljene zgrade Muzeja na Nemčićevom trgu 6 i stalnog postava arheološke zbirke u petak, 19.04.2002. g. u 12 sati.

U utorak, 16.04.2002. na gradskom stadionu gostovao je nogometni prvoligaš SLAVEN-BELUPO i pobijedio u prijateljskoj utakmici domaćina NK"Križevci" s rezultatom 5:0.

IN MEMORIAM EMILU JELIĆU
Križevačke kolumne - KAK BIRAČI ZDIHAVLU ...

Mjesni izbori u Križevcima - rezultati Od ukupno 18.450 birača na mjesne izbore u Križevcima izašlo je 5.142 birača ili 27,8 %.U vijećima gradskih četvrti izabrano je: GORNJI GRAD - 2 vijećnika (SDP-HNS), 4 vijećnika (HSS) i 3 vijećnika (HDZ); CENTAR - 5 vijećnika (SDP-HNS), 2 vijećnika (HSS) i 2 vijećnika (HDZ); DONJI GRAD - 5 vijećnika (SDP-HNS), 2 vijećnika (HSS) i 2 vijećnika (HDZ). Na cijelom području  Grada u mjesnim odborima i gradskim četvrtima SDP-HNS imaju 63 vijećnika, HSS 92 vijećnika, HDZ 43 vijećnika i NEZAVISNE LISTE 39 vijećnika.

Izborno povjerenstvoBirački odbori čekaju biračeBirački odbori čekaju birače: Izbori za mjesnu samoupravu 30 mjesnih odbora i 3 gradske četvrti (GORNJI GRAD, CENTAR i DONJI GRAD) Grada Križevaca održavaju se danas, u nedjelju,14.travnja 2002. godine. Prema nepotpunim podacima Izbornog povjerenstva do 12 sati od 18.454 birača na mjesne izbore je izašlo 2.165 birača, ili 11.73%. U samom Gradu taj postotak je puno manji. Npr. na biračkom mjestu broj 1. do 13.15  sati od 758 birača na izbore je izašao samo 51 birač.

Željko Brlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca 8. sjednicu Gradskog vijeća Grada Križevaca predsjednik Željko Brlić sazvao je u srijedu, 17.04.2002. godine s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici u Križevcima. Na dnevnom  redu je donošenje Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Križevaca, donošenje Odluke o kreditnom zaduživanju Grada kod Zagrebačke banke, Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada, Odluke o izmjeni Odluke o uređenju prometa na području Grada, i donošenje Zaključka o prijedlogu kandidata za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Križevcima.

Gradsko-međuopćinsko natjecanje SIGURNO U PROMETU U petak, 12.04.2002. godine u organizaciji AMK "Križevci", u sportskoj dvorani u Križevcima, održano je ovogodišnje gradsko-međuopćinsko natjecanje učenika osnovnih škola SIGURNO U PROMETU. Najuspješniji su bili učenici OŠ Sv. P. Orehovec, drugo mjesto je osvojila ekipa OŠ S. R. Erdödy Gornja Rijeka, a treće mjesto ekipa OŠ "Vladimir Nazor" Križevci. Najuspješniji pojedinac je Željko Blagaj iz pobjedničke ekipe, a najuspješnija učenica Matea Ivanušić je članica drugoplasirane ekipe. Najbolji likovni rad na temu sigurnosti prometa imala je Martina Masnec učenica OŠ Lj. Modeca Križevci, a najbolji literarni rad napisala je Ana Hrg iz OŠ "Grigor Vitez" Sv. I.Žabno.

Skupština Hrvatske zajednice tehničke kulturePosjet Hrvatskom savezu inovatoraIvan Knok, predsjednik Zajednice tehničke kulture Križevci poslije redovite godišnje Skupštine Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu posjetio je kao zamjenik ministra Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva Hrvatski savez inovatora koji duže vremena surađuje s Ministarstvom na programima inovatorstva i poduzetništva.

U petak, 12.04.2002. godine u organizaciji AMK "Križevci", na klupskom poligonu u Križevcima, održava se ovogodišnje gradsko-međuopćinsko natjecanje učenika osnovnih škola SIGURNO U PROMETU.

Pjesnikinja Vesna Parun 10.travnja slavi 80. rođendan.

Izbori za mjesnu samoupravu 30 mjesnih odbora i 3 gradske četvrti (GORNJI GRAD, CENTAR i DONJI GRAD) Grada Križevaca održavaju se u nedjelju,14.travnja 2002. godine.

Župan koprivničko-križevački Josip Friščić sa dožupanom Darkom Korenom bio je 09.04.2002. godine u radnom posjetu Gornjoj Rijeci i Sudovcu zbog rješavanja zemljišno-knjižnih pitanja stanovnika općine Gornja Rijeka koji su nastali poslije pripajanja Sudovca Varaždinskoj županiji.

Rezultatom 1:0 golom iz igre Tomice Kadovića sa NK "Tehnika" Koprivnica u nedjelju, 07.04.2002. godine u Koprivnici, NK "Križevci" Križevci je učvrstio svoj položaj na prvenstvenoj ljestvici, i još više povećao izglede da postane ovogodišnji prvak i da se plasira u viši rang natjecanja.

Za izum sprečavanja vožnje pijanih vozača hrvatski srednjoškolac dobio zlatnu medalju na izložbi inovacija u Moskvi.

Natjecanje  LOGIN@EUROPE Ministarstva za europske integracije ...

 24. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Križevaca održat će se u ponedjeljak, 08.04.2002. godine u maloj vijećnici Grada Križevaca s početkom u 13 sati.

U 11 kolu III HRL sjever, odigranoj 05.04.2002. godine u sportskoj dvorani u Križevcima, rukometaši RK "KTC" Križevci pobijedili su RK "EKOL Ivančica 2" rezultatom 33 : 26, i time još više učvrstili prvo mjesto i izglede da slijedeće godine budu drugoligaši.
Mlada momčad RK "KTC 2" Križevci pobijedila je RK "Bjelovar 4" s rezultatom 26 : 16 u utakmici međužupanijske lige odigranoj 6.4.2002. godine u Bjelovaru.

Križevčani su danas, 06.04.2002. mogli prvi put slušati na lokalnom radiju pjesmu pod nazivom "KRIŽEVCI MOJ SU GRAD", autora teksta i glazbe Josipa Petrlića - Pjera u aranžmanu "No.7" - SEDMICA BAND, koja je nastala uz 750. obljetnicu Grada Križevaca.

U srijedu, 03.04.2002. g. u Koprivnici potpredsjednik Vlade Slavko Linić o dugovima poduzeća: Država izgubila 40 milijardi kuna ...

Obilježavajući Dan Grada i njegovu 750. obljetnicu, GRADSKI MUZEJ Križevci i ART MAGAZIN KONTURA d.o.o. organizatori su izložbe HRVATSKE SLIKARICE PLEMKINJE iz zbirke dr. Josipa Kovačića čije otvorenje će biti u petak, 5.4.2002. u 19 sati u Križevcima, Likovna galerija Nemčićev trg 6/1.

Od 1. travnja skuplji naftni derivati.

Posljednja promjena ovih stranica 03.05.2002.

Copyright© M I V A 1999-2002.  All rights reserved.

This page was last updated 03.05.2002.