alkohol

dokumenti

droge

kontakt

krivotvorine

zakonski propisi

zaštitita imovine

 

  alkohol

  dokumenti

  droge

  kontakt

  krivotvorine

  zakonski propisi

  zaštitita imovine

 

NOVOSTI

PREGLED DOGAĐAJA od 20.09. do 26.09.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci nije bilo evidentiranih kaznenih djela već se rad policije odvijao na otkrivanju kaznenih djela iz ranijih razdoblja. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 6 prekršaja i to svih 6 iz članka 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog nasilja u obitelji evidentirano je 6 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirane su 2 prometne nezgode od kojih je 1 bila  sa povrijeđenim osobama u kojoj je  1 osoba lakše povrijeđena. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje brzine kretanja. 
OBZIROM DA JE NA SNAGU STUPIO NOVI ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA SA MNOGO RIGOROZNIJIM KAZNAMA NEGO DO SADA POZIVAMO VAS DA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA IZBJEGNEMO NEPOŠTIVANJE PROMETNIH PROPISA A SAMIM TIME I DOGAĐANJA PROMETNIH NESREĆA A KOJE SU SMANJENE IAKO NISU U POTPUNOSTI IZBJEGNUTA STRADAVANJA.

PREGLED DOGAĐAJA od 23.08. do 29.08.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U proteklom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 15 kaznenih djela od kojih je 13 bilo počinjeno od strane nepoznatih počinitelja, a naknadno je otkriveno 12 kaznenih djela. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 3 prekršaja od kojih je 2 bilo zbog svađe, vike, galame ili tučnjave a 1 zbog pucanja na javnom mjestu. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 3 prekršaja. 
U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je
6 prometnih nezgoda od kojih su 3 bile sa povrijeđenim osobama u kojima su  2 osobe teško povrijeđene a 2 osobe su lakše povrijeđene. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje brzine kretanja.
OBZIROM DA JE NA SNAGU STUPIO NOVI ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA SA MNOGO RIGOROZNIJIM KAZNAMA NEGO DO SADA POZIVAMO VAS DA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA IZBJEGNEMO NEPOŠTIVANJE PROMETNIH PROPISA A SAMIM TIME I DOGAĐANJA PROMETNIH NESREĆA.

PREGLED DOGAĐAJA od 16.08. do 22.08.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U proteklom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirana su 4 kaznena djela od kojih su 3 bila počinjena od strane nepoznatog počinitelja, a 1 je naknadno razriješeno. Na otkrivanju počinitelja za sada neotkrivenih kaznenih djela nastavlja se kontinuirani rad. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 7 prekršaja od kojih je 6 bilo zbog svađe, vike, galame ili tučnjave, a 1 zbog točenja alkoholnih pića pijanim gostima. Zbog nasilja u obitelji evidentiran je 1 prekršaj. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 6 prometnih nezgoda od kojih je 1 bila sa povrijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše povrijeđena. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje prednosti prolaska.
Iz PP Križevci poručuju: "
OBZIROM DA JE NA SNAGU STUPIO NOVI ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA SA MNOGO RIGOROZNIJIM KAZNAMA NEGO DO SADA POZIVAMO VAS DA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA IZBJEGNEMO NEPOŠTIVANJE PROMETNIH PROPISA A SAMIM TIME I DOGAĐANJA PROMETNIH NESREĆA".

PREGLED DOGAĐAJA od 19.07. do 25.07.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih je svih 5 rješenih te su poznati počinitelji. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 3 prekršaja i to sva 2 svađe, vike ili tučnjave te 1 vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. Zbog nasilja u obitelji evidentirano je 5 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 9 prometnih nezgoda od kojih su 2 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je  1 osoba teško povrijeđena dok je 1 osoba lakše povrijeđeno. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je neprilagođena brzina a na isti prekršaj poduzet je 101 mjera dok je sveukupno poduzeto 320 mjera od kojih je osim brzine sankcionirano 20 alkoholiziranih vozača, 62 mjere zbog neregistriranih i tehnički nepregledanih vozila, 18 vozača je upravljalo prije stjecanja prava na upravljanje a 3 za vrijeme dok im je izrečena zabrana upravljanja, iz prometa je isključeno 33 vozača i 30 vozila.
OBZIROM NA SEZONU GODIŠNJIH ODMORA POZIVAMO VAS DA POSJETITE NAŠE STRANICE VEZANE UZ SIGURNOST VAŠIH STAMBENIH OBJEKATA KAD VAS NEMA KOD KUĆE I NEKE OD PREDLOŽENIH MJERA ISKORISTITE DA BI VAŠ STAN BIO SIGURNIJI.

PREGLED DOGAĐAJA od 12.07. do 18.07.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih je 9 bilo po nepoznatom počinitelju a od toga broja su naknadno razriješena 2 kaznena djela dok se na detekciji ostalih počinitelja i dalje radi. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 3 prekršaja i to sva 3 svađe, vike ili tučnjave. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 3 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 14 prometnih nezgoda od kojih je 5 bilo sa povrijeđenim osobama u kojima je  1 osoba teško povrijeđena dok je 5 osoba lakše povrijeđeno. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je neprilagođena brzina. U dijelu prometa policijski službenici PP Križevci poduzeli su ukupno 287 mjera te je isključeno 31 vozač i 23 vozila. OBZIROM NA UVEĆANI BROJ PROMETNIH NESREĆA NA NAŠIM PROMETNICAMA APELIRAMO NA VOZAčE DA PRILAGODE BRZINU STANJU I UVJETIMA NA CESTI . UKOLIKO OSJETE UMOR NEKA STANU I ODMORE SE, A ALKOHOLNA PIĆA (AKO MORAJU) NEKA KONZUMIRAJU NAKON VOŽNJE A POTOM NEKA NE SJEDAJU U VOZILA.

PREGLED DOGAĐAJA od 05.07. do 11.07.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirana su 2 kaznena djela po nepoznatom počinitelju te je 1 počinitelj naknadno otkriven kao i 1 počinitelj kaznenog djela evidentiranog u ranijem razdoblju. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 3 prekršaja i to 2 svađe, vike ili tučnjave te 1 vrijeđanja službenih osoba. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 3 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 15 prometnih nezgoda od kojih je 1 bila sa poginulom osobom,  5 je bilo sa povrijeđenim osobama u kojima je  1 osoba smrtno stradala a 14 osoba je lakše povrijeđene. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je neprilagođena brzina. U dijelu prometa policijski službenici PP Križevci poduzeli su ukupno 306 mjera te je isključeno 32 vozača i 35 vozila.

PREGLED DOGAĐAJA od 01.01. do 30.06.2004. godine prema informaciji PP Križevci:
KRIMINALITET - U prvih 6 mjeseci 2004. godine evidentirano je sveukupno 226 kaznenih djela od kojih je 66 počinjeno od strane poznatih počinitelja dok je 160 djela počinjeno od strane nepoznatih počinitelja. Naknadnim radom otkriveni su počinitelji 87 kaznenih djela dok je za sada ostalo neotkriveno 74 kaznena djela a otkrivačka djelatnost iznosi 54,37%. Gledajući po granama kriminaliteta evidentirano je 134 kaznena djela općeg kriminaliteta, 23 kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 24 kaznena djela kriminaliteta droga, 30 kaznenih djela iz domene maloljetničkog kriminaliteta, 1 djelo iz organiziranog kriminaliteta te 14 djela iz domene kriminaliteta prometa. Za napomenuti je da su najteža kaznena djela razbojništva evidentirana u 2 slučaja i oba počinitelja su pronađena te su djela riješena.
JAVNI RED I MIR - Tijekom prvog polugodišta evidentiran je 121 prekršaj iz domene prekršaja protiv javnog reda i mira i to 35 tučnjava, 11 drskog ponašanja, 45 svađe i vike, 10 omalovažavanja službenih osoba, 6 davanja pića pijanim ili malodobnim osobama, 1 pijančevanje na javnom mjestu, 2 neovlaštena pucanja, 7 držanja životinja bez nadzora te 4 ostala prekršaja. Iz domene obiteljskog nasilja evidentirano je 99 prekršaja od kojeg broja je 27 počinitelja odmah privedeno sucu za prekršaje te su odmah sankcionirani dok je protiv svih ostalih proveden redoviti prekršajni postupak.
PROMET - U sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 280 prometnih nezgoda i nesreća od kojih su 3 bile sa poginulim osobama, 77 je evidentirano sa povrijeđenim osobama dok je 200 nezgoda završilo sa materijalnom štetom. U prometu je u prvom polugodištu 2004. godine smrtno stradalo 4 osoba, 19 je teško ozlijeđeno dok je 81 osoba zadobila lakše ozlijede. I nadalje je načešći uzrok događanja prometnih nezgoda i nesreća neprilagođena i neprimjerena brzina kretanja vozila. Od poduzetih mjera u prvom polugodištu 2004. godine policijski službenici sankcionirali su ukupno 4.715 prekršaja od kojih izdvajamo 1.111 prekršaja zbog nepropisne brzine kretanja, 386 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 217 upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 570 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 100 nekorištenja zaštitne kacige a iz prometa je isključeno 555 vozača i 343 vozila.

PREGLED DOGAĐAJA od 28.06. do 04.07.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 7 kaznenih djela, od kojih su 4 djela počinjena od nepoznatog počinitelja. Naknadno su otkrivena 2 počinitelja dok se na drugim djelima nastavlja daljnji rad. Pored navedenog razriješeno je i 5 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem iz ranijih perioda. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 5 prekršaja i to 4 svađe, vike ili tučnjave te 1 neovlaštenog pucanja. Zbog nasilja u obitelji evidentiran je 1 prekršaj. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 10 prometnih nezgoda od kojih su 2 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je  1 osoba teško povrijeđena, dok je 1 osoba lakše povrijeđena. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje prednosti prolaska.

PREGLED DOGAĐAJA od 14.06. do 20.06.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih su sva djela počinjena od nepoznatog počinitelja a naknadno je otkriven 1 počinitelj dok se na drugim djelima nastavlja daljnji rad. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentiran je 1 prekršaj i to držanja životinja bez nadzora. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 14 prometnih nezgoda od kojih su 2 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je  1 osoba teško povrijeđena dok su 3 osobe lakše povrijeđene. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje brzine kretanja tj neprilagođena brzina stanju i uvjetima na cesti te gustoći prometa. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim posjetiteljima moto utrke koji su disciplinirano sudjelovali u održavanju istih tako da nije bilo ugrožavanja gledatelja.

PREGLED DOGAĐAJA od 07.06. do 13.06.2004. godine prema informaciji PP Križevci: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 7 kaznenih djela od kojih su 2 djela počinjena od strane poznatih počinitelja dok je 5 djela počinjeno od nepoznatih počinitelja. Naknadno je otkriven počinitelj 1 djela te 1 djela evidentiranog u prijašnjem vremenu. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 4 prekršaja i to 3 svađe, vike, tučnjave i galame te 1 prekršaj počinjen na drzak način. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 3 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 7 prometnih nezgoda od kojih su 2 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je  1 osoba teško povrijeđena dok su 4 osobe lakše povrijeđene. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje brzine kretanja tj neprilagođena brzina stanju i uvjetima na cesti te gustoći prometa.

PREGLED DOGAĐAJA od 03.05. do 09.05.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirana su 4 kaznena djela od kojih su 3 djela počinjena od strane za sada nepoznatih dok je 1 djelo otkriveno a koje je evidentirano u ranijim razdobljima. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 6 prekršaja i to 5 svađe, vike i galame te 1 prekršaj vrijeđanja službenih osoba. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 15 prometnih nezgoda od kojih su 4 bile sa povrijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lakše povrijeđene dok je 1 osoba teže ozlijeđena. Najčešći uzrok prometnih nesreća u prethodnom tjednu je nepoštivanje prednosti prolaska.

PREGLED DOGAĐAJA od 26.04. do 02.05.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih su 4 djela počinjena od strane poznatih počinitelja dok je 8 djela počinili nepoznati počinitelji a naknadnim radom razriješena su 4 kaznena djela te još 2 djela iz ranijih perioda. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 5 prekršaja i to 4 svađe, vike i galame te 1 prekršaj počinjen na naročito drzak način. Zbog nasilja u obitelji evidentirano je 6 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 13 prometnih nezgoda od kojih su 3 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše povrijeđeno. Najčešći uzrok prometnih nesreća i nadalje je neprilagođena i nepropisna brzina.

PREGLED DOGAĐAJA od 19.04. do 25.04.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 6 kaznenih djela od kojih su 3 djela počinjena od strane poznatih počinitelja, dok su 3 djela počinili nepoznati počinitelji te se intenzivno radi na detekciji istih. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 3 prekršaja i to sva 3 svađe, vike i galame. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 7 prometnih nezgoda od kojih su 2 bile sa povrijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže povrijeđene i zadobile prijelome kostiju. Najčešći uzrok prometnih nesreća i nadalje je neprilagođena i nepropisna brzina.

OBAVIJEST VOZAČIMA: Obzirom na manifestacije koje se provode u subotu, 24.04.2004. godine povodom proslave Dana grada Križevaca obavještavamo sve vozače da će za promet biti zatvorene slijedeće ulice: Trg J.J.Strossmayera,  Nemčićev trg i Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Isto tako policija moli vozače za razumijevanje u pogledu parkiranja vozila te da se suzdržite od zaustavljanja i parkiranja vozila u gore rečenih ulica prije zatvaranja istih,  te u Frankopanskoj ulici. Također se skreće pažnja na obvezu poštivanja znakova i obavijesti od strane policijskih službenika kao i redarske službe.

PREGLED DOGAĐAJA od 12.04. do 18.04.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih su 3 djela počinjena od strane poznatih počinitelja dok su 9 djela počinili nepoznati počinitelji od kojih je otkriven 1 dok je iz ranijih perioda razriješeno 4 kaznena djela. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 6 prekršaja od čega 3 svađe, vike i galame, 2 vrijeđanja i omalovažavanja ovlaštenih osoba te 1 narušavanje na drzak način. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 8 prometnih nezgoda od kojih su 2 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne povrede a 1 lakše, 6 nezgoda bilo je sa materijalnom štetom. U 50 % nezgoda uzrok je bila neprilagođena brzina.

PREGLED DOGAĐAJA od 05.04. do 11.04.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 8 kaznenih djela od kojih su svi počinitelji pronađeni te je razriješeno 1 kazneno djelo iz ranijih razdoblja. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 8 prekršaja od čega 5 svađe, vike i galame, 1 vrijeđanja i omalovažavanja ovlaštenih osoba, 1 narušavanje na drzak način te 1 neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 2 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 16 prometnih nezgoda od kojih je 1 bila sa poginulim osobama te je 1 osoba smrtno stradala, 5 nesreća je bilo sa povrijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile teške povrede a 5 osoba je lakše ozlijeđeno dok je 10 nezgoda bilo sa materijalnom štetom. Najteže posljedice bile su zbog nepoštivanja prednosti prolaska i neprilagođene brzine. Obzirom na loše stanje u cestovnom prometu apeliramo na vozače da brzinu svojih vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti i dosljedno štovanje odredbi zakona a ciljem izbjegavanja najtežih posljedica.

PREGLED DOGAĐAJA od 29.03. do 04.04.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih počinitelj niti jednog djela nije bio odmah poznat a naknadno je otkriveno 10 počinitelja. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 6  prekršaja i to 5 svađe, vike i galame te 1 vrijeđanja i omalovažavanja ovlaštenih osoba. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 3 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 6 prometnih nezgoda koje ovoga puta na sreću nisu imale ljudskih žrtava već su sve bile sa materijualnom štetom a najčešća greška je bila nepoštivanje prednosti prolaska. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama a posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola, a pred alkohola provoditi će se pjačane mjere i po nadzoru brzine kretanja kao najčešće greške te korištenja sigurnosnog pojasa kako u gradu tako i van grada a sve to obzirom na veći broj stradavanja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tijekom mjeseca ožujka PP Križevci je u prometu snakcionirala 72 vozača pod utjecajem alkohola, 270 nepropisnih brzina, 3 prolaska kroz crveno svijetlo, 26 nepoštivanja prednosti prolaska, 131 istek važnosti registracije i tehničkog pregleda, 43 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 13 upravljanja za vrijeme dok je oduzeta vozačka dozvola, 101 nekorištenje sigurnosnog pojasa te oko 400 ostalih lakših prekršaja.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 22.03. do 28.03.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih počinitelj niti jednog djela nije bio odmah poznat, a naknadno su otkrivena 3 počinitelja te 1 počinitelj kaznenog djela iz ranijeg perioda. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 2  prekršaja i to oba svađe, vike i galame. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 2 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 14 prometnih nezgoda od kojih je 50 % bilo sa povrijeđenim osobama, tj. 7 nezgoda u kojima je lakše ozlijeđeno 8 osoba. Od 14 nezgoda preko 50 % (njih 8 ) dogodilo se zbog neprilagođene brzine, te pozivamo sve vozače da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te prometnim pravilima, jer dolazak do cilja 10 minuta ranije se ne isplati komparirati sa nedolaskom do cilja zbog nesreće. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača, a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama, posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola, a pored alkohola provoditi će se pjačane mjere i po nadzoru brzine kretanja kao najčešće greške te korištenja sigurnosnog pojasa kako u gradu tako i van grada, a sve to obzirom na veći broj stradavanja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 08.03. do 14.03.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 6 kaznenih djela od kojih je 1 počinjeno od poznatog počinitelja dok je 5 bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja od kojih je naknadno razrješeno 3 kaznena djela. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 4 prekršaja i to 3 svađe, vike i galame te 1 prekršaj počinjen na drzak način. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 7 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama a posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 01.03. do 07.03.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 8 kaznenih djela od kojih je svih 8  bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja, te su  naknadno razrješena 2 kaznena djela kao i 1 djelo iz ranijih perioda. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 4 prekršaja svađe, vike i galame. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 11 prometnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše povrede čime je opetovano povećan broj stradalih u prometu neovisno što se radi o lakšim povredama. a i dalje je primjetno sudjelovanje osoba pod utjecajem alkohola u istima. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama a posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola. Zbog loših vremenskih uvjeta molimo vozače da obrate pažnju u prometu i prilagode brzine kretanja s ciljem izbjegavanja štetnih događaja tj prometnih nesreća bilo s materijalnom štetom ili povređenim osobama.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 23.02. do 29.02.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 6 kaznenih djela od kojih je 1 počinjeno od poznatog počinitelja dok je 5 bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja od kojih je naknadno razrješeno 3 kaznena djela te 1 djelo iz ranijih perioda. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentiran je 1 prekršaj svađe, vike i galame. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 3 prekršaja te 1 zaticanje maloljetne osobe ispod 16 godina nakon 23,00 sati. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 12 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše povrede čime je smanjen ukupni broj povrijeđenih u prometnim nezgodama ali i dalje je primjetno sudjelovanje osoba pod utjecajem alkohola u istima. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama a posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola. Tijekom prethodnog mjeseca u dijelu sigurnosti cestovnog prometa sankcionirano je 84 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 119 zbog nepropisne brzine, 85 zbog isteka registracije odnosno tehničkog pregleda, 9 zbog upravljanja za vrijeme zabrane, 45 zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje tj. Prije nego su dobili vozačku dozvolu, 74 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te je ukupno iz daljnjeg prometa isključeno 105 vozača i 56 vozila.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 16.02. do 22.02.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 9 kaznenih djela, od kojih je svih 9 bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja dok je naknadno otkriveno 6 počinitelja. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 2 prekršaja i to 1 svađe, vike i galame, te 1 zbog držanja životinja (psa) bez nadzora. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 7 prometnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše povrede. Ukupni broj prometnih nezgoda je smanjen, ali i dalje je primjetno sudjelovanje osoba pod utjecajem alkohola u istima. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama, a posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola. Tijekom prethodnog tjedna ukupno je sankcionirano 25 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te 35 zbog nepropisne brzine, zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirano je 18 vozača, dok je zbog neregistriranosti i isteka tehničkog pregleda poduzeto ukupno 22 mjere, a 8 vozača upravljalo je vozilima prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez vozačke dozvole. Iz prometa je isključeno 32 vozača koji su bili potencijalni uzročnici prometnih nesreća sa najtežim poslijedicama. Kako je primjećeno da veliki broj vozača ne poštuje odredbe zakona vezano uz parkiranje skrećemo pozornost da će PP Križevci u suradnji sa gradom Križevci pojačano poduzimati mjere vezane uz propisno parkiranje, kako preventivne tako i represivne.  Ne treba zaboraviti da vozilo ostavljeno na nepreglednom ili nepropisnom mjestu može biti uzrok prometne nesreće, a posebice u gradu gdje je povećana frekvencija kretanja pješaka i to naročito radnim danom kada djeca idu u školu a najnepredvidiviji sudionici u prometu starije osobe obavljaju svakodnevne potrebe.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 09.02. do 15.02.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 6 kaznenih djela od kojih je 5 bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja dok je od kaznenih djela iz ranijih perioda otkriven počinitelj 1 kaznenog djela. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentiran je 1 prekršaj i to svađe, vike i galame. Zbog nasilja u obitelji evidentirano je 5 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 9 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe smrtno stradale 1 osoba je teško ozlijeđena dok su 2 osobe zadobile lakše povrede. Iz domene sigurnosti cestovnog prometa izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila dana 14. veljače 2004. godine oko 20,35 sati u mjestu Poljana križevačka gdje je došlo do naleta osobnog automobila marke GOLF križevačkih reg. oznaka sa kojim je pod utjecajem alkohola upravljao hrvatski državljan, na pješake tj. na žensku osobu koja je gurala dječja kolica u kojima se nalazilo 6-mjesečno dijete dok se drugo 5-godišnje dijete kretalo pored majke. U prometnoj nesreći smrtno je stradala žena, 6-mjesečno dijete preminulo je na putu do Doma zdravlja Križevci dok se 5-godišnje dijete nalazi u bolnici i stanje istoga je kritično. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj vozača na cestama a posebice mlađe životne dobi, kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola. Tijekom prethodnog vikenda subota/nedjelja od 01,00 do 05,00 sati zbog alkoholiziranosti je sankcionirano 7 vozača dok je kroz cijeli tjedan sankcionirano 13 vozača pod utjecajem alkohola kao najtežeg prekršaja u cestovnom prometu.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 02.02. do 08.02.2004.: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih je 3 bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja te je naknadno otkriven 1 počinitelj, dok su istovremeno otkriveni počinitelji 4 kaznena djela a koja su prijavljena u prijašnjim vremenskim razdobljima. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 7 prekršaja i to svađe, vike i galame te tučnjave 5 prekršaja, davanja alkoholnih pića pijanim gostima 1 prekršaj, te držanje životinja bez nadzora 1 prekršaj. Zbog nasilja u obitelji evidentirana su 4 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 12 prometnih nezgoda u kojima su 3 osobe ozlijeđene, i to 2 lakše a 1 teže, dok je najviše nezgoda evidentirano zbog nepropisne i neprilagođene brzine - 6 nezgoda. U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu i nadalje provoditi akcije nadzora alkoholiziranosti vozača, a posebice u dane vikenda kada je evidentiran najveći broj mladih vozača na cestama kao i najveći broj nezgoda u kojima su vozači pod utjecajem alkohola. Tijekom prethodnog vikenda subota/nedjelja od 22,00 do 04,00 sati zbog alkoholiziranosti je sankcionirano 8 vozača.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 12.01. do 18.01.2004. godine: U rečenom periodu na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 10 kaznenih djela od kojih je 6 bilo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja, te je naknadno otkriveno 4 počinitelja. U dijelu narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 8 prekršaja od kojih je 6 bilo svađe, vike i galame te tučnjave, dok su 2 prekršaja evidentirana zbog točenja alkoholnih pića pijanim ili malodobnim gostima. Zbog nasilja u obitelji evidentirano je 7 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 9 prometnih nezgoda u kojima su 3 osobe ozlijeđene, od čega 2 teško i 1 lakše, a najviše nezgoda evidentirano je zbog nepropisne i neprilagođene brzine (3 nezgode). U narednom tjednu policijski službenici PP Križevci će u prometu provoditi akcije nadzora važenja registracije i tehničkog pregleda, i to u dane 19., 20. i 21. 01.2004. godine kroz 24 sata a dana 24./25. 01 provesti će se akcija usmjerena na alkoholiziranost vozača, dok će se kroz cijeli tjedan pojačano nadzirati brzina kretanja vozila te korištenje sigurnosnog pojasa.

 

PREGLED DOGAĐAJA OD 05.01. DO 12.01.2004.: Kroz rečeno vrijeme evidentirana je 8  kaznenih djela od kojih su 2 bila počinjena od strane poznatog počinitelja dok je 6 kaznenih djela evidentirano po nepoznatom počinitelju, a od tih su naknadno otkrivena 3 počinitelja kaznenih djela. Također je razriješeno 1 kazneno djelo koje je evidentirano u ranijem periodu od strane nepoznatog počinitelja. Protiv javnog reda i mira evidentirana su 3 prekršaja od čega 2 prekršaja vikom, galamom i tučnjavom, a 1 prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba. Po odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji evidentirana su 2 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 6 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, a 1 osoba zadobila je teške tjelesne povrede. U svezi teške prometne nesreće u mjestu Hižanovec gdje je došlo do pregaženja ženske osobe od strane nepoznatog vozila, zahvaljujemo građanima koji su svojim obavjestima pomogli da se ista razriješi i otkrije počinitelj.

 

PREGLED DOGAĐAJA od 29.12.2003. do 04.01.2004. godine: Kroz rečeno vrijeme evidentirana su 3 kaznena djela koja su sva bila počinjena od strane nepoznatog počinitelja, te su naknadno otkriveni počinitelji 2 kaznena djela. Također je evidentirano 5 prekršaja protiv javnog reda i mira od kojih su 3 bila počinjena svađom vikom ili tučnjavom, dok su 2 prekršaja evidentirana zbog davanja pića pijanim ili malodobnim osobama. Po odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji evidentirano je 6 prekršaja. U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 8 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene. Najčešći uzrok prometnih nezgoda bilo je nepoštivanje prednosti prolaska (u  pet od osam nezgoda).

 

PREGLED DOGAĐAJA od od 07,00 sati 31.12.2003.g. do 07,00 sati 02.01.2004.g.: U pomenutom periodu na području policijske postaje evidentirano je 5 prometnih nezgoda sa materijalnom štetom te 1 narušavanja javnog reda i mira svađom i vikom. Za napomenuti je da tijekom samoga dočeka Nove godine nije bilo evidentiranih nikakvih događaja (u vremenu od 22,00 do 07,00 sati) te se i ovom prilikom zahvaljujemo građanima na korektnosti i visokoj svijesti, jer unatoč nešto većoj količini pirotehničkih sredstava koja su bila korištena nije dolazilo do povrjeđivanja građana niti oštećenja imovine.

 

U NOVOJ 2004 GODINI SVIM GRAĐANIMA OBILJE POSLOVNOG I OSOBNOG USPJEHA ŽELE DJELATNICI POLICIJSKE POSTAJE KRIŽEVCI.

PREGLED DOGAĐAJA OD 22.12. DO 28.12. 2003.:
U pomenutom periodu evidentirana su 4 kaznena djela od kojih su 3 bila počinjena od strane nepoznatog počinitelja, a naknadno je otkriven počinitelj 1 kaznenog djela. Od kaznenih djela koja su evidentirana u ranijim periodima otkriveni su počinitelji 2 kaznena djela.  Također je evidentirano 7 prekršaja protiv javnog reda i mira od kojih su svih 7  prekršaja počinjena tučnjavom, galamom i vikom. Po odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji evidentirano je 8 prekršaja.  U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 9 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena. Najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina (u 5 prometnih nezgoda).  U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci  u prometu će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila i alkoholiziranost vozača.
Tijekom božićnih blagdana naša policijska postaja nije evidentirala događaje u vidu propucavanja ili ozlijeđivanja građana uslijed uporabe vatrenog oružja ili pirotehničkih sredstava, a povodom čega zahvaljujemo građanima na suradnji i nekorištenju opasnih sredstava.

PREGLED DOGAĐAJA OD 15.12. DO 21.12. 2003. prema informaciji PU Križevci: U pomenutom periodu evidentirana su 4 kaznena djela i sva su bila počinjena od strane nepoznatih počinitelja a naknadno je otkriven 1 počinitelj dok se rad na detekciji ostalih počinitelja nastavlja. Također je evidentirano 4 prekršaja protiv javnog reda i mira od kojih su 3 prekršaja počinjena tučnjavom, galamom i vikom dok je 1 prekršaj evidentiran zbog držanja životinja bez nadzora. Po odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji evidentirano je 7 prekršaja. 
 
U dijelu sigurnosti cestovnog prometa evidentirano je 25 prometnih nezgoda u kojima su lakše povrijeđene 2 osobe dok je 23 prometnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom te POZIVAMO VOZAČE DA PRILAGODE BRZINU STANJU I UVJETIMA NA CESTI KAO I VREMENSKIM PRILIKAMA jer je razvidno da su vozači zaboravili voziti u lošijim vremenskim uvjetima, a što je rezultiralo velikim brojem prometnih nezgoda. 
 U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci  u prometu će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila i alkoholiziranost vozača dok će se dana 23.11.2003. (UTORAK) od 10,00 sati provoditi akcija usmjerena na nadzor štovanja prednosti prolaska pješacima od strane vozača na pješačkim prijelazima i to posebice u gradu Križevcima.

PREGLED DOGAĐAJA OD 17.11. DO 23.11. 2003. g.: U pomenutom periodu evidentirano je 8 kaznenih djela od kojih je 5 bilo po poznatom nepoznatom počinitelju a koja su sva naknadno razriješena i otkriveni počinitelji istih te je razriješeno i 1 kazneno djelo koje je ranije bilo evidentirano po nepoznatom počinitelju. Protiv javnog reda i mira evidentirano je 10 prekršaja od kojih je 7 bilo svađom ili tučnjavom te vikom, 2 prekršaja su bila vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih osoba te  1 davanja lažnih podataka o osobi. 4 prekršaja evidentirano je zbog nasilja u obitelji.U prometu se dogodilo 10 nezgoda od kojih su 3 bile sa povrijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lakše povrijeđene. Skrećemo pozornost vozačima da zbog promjenjivih vremenskih uvjeta u prometu povećaju pažnju poradi izbjegavanja prometnih nezgoda i nesreća. U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci  u prometu će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila i alkoholiziranost vozača dok će se dana 27.11.2003. (ČETVRTAK) od 10,00 sati provoditi akcija usmjerena na nadzor štovanja prednosti prolaska.

PROVOĐENJE AKCIJE TEHNIČKI ISPRAVNO I OSIGURANO VOZILO DANA 17.11.2003. U KRIŽEVCIMA: Kao što već znate, i kako je bilo popraćeno u medijima dana 17.11.2003. godine, na poligonu AUTO MOTO KLUBA KRIŽEVCI održana je preventivna akcija tehnički ispravno vozilo. Tom prilikom u suradnji HAK-a AMK Križevci, AK Siget, MUP-a PU Koprivničko križevačke i PP Križevci posjetiteljima je pružen niz atraktivnih sadržaja i to od besplatnog tehničkog pregleda vozila, škole sigurne vožnje po zaleđenim površinama i ulascima u zavoje, preko pregleda policijske tehnike do niza pogodnosti za sve vozače.Akcija se u Križevcima pokazala kao vrlo dobra i da nije bilo loših vremenskih uvjeta rezultati bi bili još bolji, no unatoč kiši odaziv građana bio je dobar te je za vrijeme akcije:
-predstavljena policijska tehnika i to uređaji za mjerenje brzine i ispitivanje alkoholiziranosti
-prezentirana zimska oprema za vozila od strane prodavaona guma i auto dijelova kao i izložba skutera marke PEUGOTE
-organizirano polaganje ispita za vozačke dozvole za bicikle za djecu iz osnovne škole iz Svetog Ivana Žabno
-organizirana posjeta djece iz dječjih vrtića te je akciju obišlo 61 dijete vrtičke dobi kojima je prezentiran pravilan prelazak ceste
-organizirana posjeta djece osnovnih škola kojom prilikom je poligon obišlo 28 učenika osnovnih škola dok ostali zbog loših vremenskih uvjeta na žalost nisu mogli doći
-izvršen je besplatni pregled 61 osobnog vozila  od kojih je na 35 utvrđena tehnička neispravnost a lakše neispravnosti su odmah besplatno otklonjene
-od strane instruktora vožnje AMK Križevci demonstrirana je tehnika vožnje u ekstremnim uvjetima i to na zaleđenoj površini a što je učinio i gotovo svaki vozač koji je došao na tehnički pregled.
-AMK Križevci besplatno je zamijenio antifriz u 7 vozila, besplatno otklonio kvarove na 9 vozila, besplatno učlanio u HAK 47 novih članova te po smanjenoj vijeni kemijski očistio motore na 2 vozila.
Svi vozači koji su se našli u radioni AMK Križevci dobili su i prigodne poklone, dok su sva djeca počašćena bombonima i grickalicama.

PREGLED DOGAĐAJA OD 10.11. DO 16.11. 2003.: U pomenutom periodu evidentirano je 14 kaznenih djela od kojih je 13 bilo po nepoznatom počinitelju a naknandno je razriješeno 8 kaznenih djela. Protiv javnog reda i mira evidentirano je 12 prekršaja od kojih je 8 bilo svađom ili tučnjavom te vikom, 2 prekršaja su bila vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih osoba te po 1 prekršaj pucanja na javnom mjestu i vrijeđanja moralnih osjećaja građana. 8 prekršaja evidentirano je zbog nasilja u obitelji. U prometu se dogodilo 8 nezgoda i sve su bile sa materijalnom štetom čime su izbjegnuta stradavanja u prometu i ozljeđivanje sudionika u prometu.
U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci  u prometu će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila i alkoholiziranost vozača dok će se dana 17.11.2003. godine na poligonu AUTO MOTO KLUBA KRIŽEVCI provoditi akcija tehnički pregledano i sigurno vozilo u sklopu koje ćete moći besplatno izvršiti tehnički pregled vozila i otkloniti manje kvarove a naš auto moto klub je pripremio i niz drugih pogodnosti.

PREGLED DOGAĐAJA OD 03.11. DO 09.11. 2003. :
U pomenutom periodu evidentirana su 4 kaznena djela od kojih su 3 bila po nepoznatom počinitelju te je u tijeku obrada i daljnji rad na detekciji počinitelja. Od kaznenih djela izdvajamo petak kada je na prostoru gradske tržnice došlo do krađa novčanika građanima iz torbica, te ujedino skrećemo pozornost građanima da pripaze svoje osobne stvari u dane kada je povećana frekvencija osoba na jednom mjestu. U dijelu javnog reda i mira evidentirana su 2 prekršaja protiv javnog reda i mira vikom, galamom ili tučnjavom. Iza 23,00 sati u gradu je zatečen jedan maloljetnik bez pratnje roditelja. Zbog nasilja u obitelji evidentirano je 6 prekršaja. U prometu se dogodilo 8 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene. U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci provesti će u prometu  akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila i to dana 12.11. u vremenu od 09,00 do 17,00 sati na području cijele PP Križevci.

Pregled događanja od 27.10. do 02.11. 2003. :
U pomenutom periodu evidentirano je 10 kaznenih djela, od kojih je 5 bilo po poznatom počinitelju, dok je 5 bilo po nepoznatom počinitelju od kojih je naknadno pronađeno još 3 počinitelja. Od kaznenih djela iz ranijih razdoblja, a koji počinitelji su bili nepoznati, razriješena su 2 kaznena djela.  Evidentirano je 7 narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom ili tučnjavom.  Iza 23,00 sati u gradu je zatečen jedan maloljetnik bez pratnje roditelja.  Poradi nasilja u obitelji evidentirano je 10 prekršaja.  U prometu se dogodilo 12 prometnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže ozljede, dok je 6 osoba lakše ozlijeđeno.  U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci provesti će u prometu  akciju usmjerenu na nadzor kretanja pješaka i obveze vozača prema pješacima, i to dana 05.11. u trajanju od 10,00 do 18,00 sati, dok će se tijekom cijeloga tjedna pojačano nadzirati brzina kretanja i alkoholiziranost vozača.

VOZAČI:  Kako se tijekom današnjeg dana 31.10. te sutrašnjeg 01.11. 2003. godine u blizini gradskog i mjesnih groblja očekuje povećana frekvencija vozila i pješaka koji će obilaziti grobove svojih pokojnih molimo sve sudionike u prometu na pojačani oprez da bi se izbjegli konflikti i prometne nezgode. Prilikom prometovanja vozilima i kretanja pješice poštujte druge sudionike u prometu kao i znakove koje će vam davati službene osobe te vas molimo da ne parkirate vozila na način da ometaju druge sudionike u normalnom prometovanju. Isto tako skrećemo vam pozornost da prilikom ostavljanja vozila bez nadzora na parkirnim mjestima ista obavezno zaključate da ne bi dolazilo do otuđenja stvari iz vozila.

Pregled događanja od 20.10. do 26.10. 2003. g. :
U pomenutom periodu evidentirano je 5 kaznenih djela i sva su bila po nepoznatom počinitelju. Radom policijskih službenika detektirana su 3 počinitelja, i nastavljen je daljnji rad na detekciji ostalih nastavlja. Evidentirano je 7 narušavanja javnog reda i mira i to 6 vikom, galamom i tučnjavom, a bio je i 1 prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba. Zbog nasilja u obitelji evidentiran je 1 prekršaj. U prometu je evidentirano 13 prometnih nezgoda čime se nastavlja negativan trend, te molimo sve koji ovo čitaju da u prometu pripaze obzirom da su 4 osobe povrijeđeno lakše, 1 teško, i većina nezgoda (8) evidentirana je zbog neprilagođene brzine kretanja. Na javnom okupljanju kulturno zabavnog karaktera koje je održano 26.10.2003. g. u sportskoj dvorani, gdje je nastup imao Miroslav Škoro, djelatnici policije nisu evidentirali niti jedan slučaj ekscesnog ponašanja.
 U ovom tjednu policijski službenici PP Križevci provesti će u prometu  dvije akcije, i to od 29. do 31. 10. 2003. godine vršiti će se pojačan nadzor registracije i važenja tehničkog pregleda vozila, a dana 29.10.2003. godine od 10,00 do 18,00 sati vršiti će se pojačan nadzor poštivanja obveza vozača prema pješacima, kao i korištenje pješačkih prijelaza od strane pješaka.

VOZAČI: Po 10 nezgoda u svakom tjednu u protekla dva tjedna, a obzirom na loše vremenske uvjete i stanje u cestovnom prometu, pozivamo vas da prilagodite BRZINU kretanja svojih vozila stanju i uvjetima na cesti.
Isto tako molimo vas za malo pažnje kada se uključujete u promet jer je pored brzine kao najčešći uzrok događanja prometnih nezgoda evidentirano NEPOŠTIVANJE PREDNOSTI PROLASKA i nepropisno uključivanje u promet.
Vodite računa da za nezgodu ne morate biti krivi, ali ćete sigurno imati problema dok ne ostvarite naknadu štete nastalu u nezgodi u pogledu vremena koje ćete biti bez vozila, a i popravljano vozilo više nikad nije ono kakvo ste imali prije nezgode.

PREGLED DOGAĐAJA OD 13.10. DO 19.10. 2003.:
U pomenutom periodu evidentirana su 3 kaznena djela, dok je otkriveno i 1 djelo iz ranijih perioda koje je bilo izvršeno po nepoznatom počinitelju.
U dijelu javnog reda i mira evidentirano je 9 narušavanja, od kojih je bilo 6 prekršaja svađom, vikom ili tučnjavom dok su 2 prekršaja bila zbog držanja životinja bez nadzora, te 1 prekršaj davanja alkoholnih pića pijanom gostu u ugostiteljskom objektu.  
Zbog nasilja u obitelji procesuirano je 6 prekršaja. 
U prometu je evidentirano 12 prometnih nezgoda, od kojih su 3 bile sa povrijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teže povrijeđena, dok su 2 osobe zadobile lakše ozljede. 9 prometnih nezgoda bilo je sa materijalnom štetom. 
Kroz isto vrijeme provedena je jedna preventivno represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja a ukupno je zbog nepropisne brzine sankcionirano 86 vozača, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola 6 vozača.

PREGLED DOGAĐAJA OD 06.10. DO 12.10. 2003. g.
U pomenutom periodu evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih izdvajamo razbojništvo koje se dogodilo dana 10.10.2003. u večernjim satima u Tomislavovoj ulici,  gdje je počinitelj uz prijetnju oružjem na bezninskoj pumpi otuđio novac od dnevnog utrška.
U dijelu javnog reda i mira evidentirano je jedno narušavanje tučnjavom, dok je evidentirano i 6 prekršaja nasilja u obitelji.
U prometu je evidentirano 13 prometnih nezgoda od kojih je 1 bila sa povrijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše povrijeđena, dok su ostale bile sa materijalnom štetom.
Prijavljena su i održana 4 javna okupljanja na kojima nije dolazilo do ekscesnih ponašanja.

PREGLED DOGAĐAJA OD 29.09. DO 05.10. 2003.
EVIDENTIRANO KAZNENIH DJELA  34
PREKRŠAJI PROTIV JAVNOG REDA I MIRA  2
PREKRŠAJI IZ OBITELJSKOG ZAKONA

8

PREKRŠAJI IZ ZAKONA O OSIGURANJU 

2

EVIDENTIRANO PROMETNIH NEZGODA

13

OD TOGA S POGINULIM OSOBAMA

0

S POVRIJEĐENIM OSOBAMA

3

TEŠKO POVRIJEĐENO OSOBA

0

LAKŠE POVRIJEĐENO OSOBA

4

S MATERIJALNOM ŠTETOM 

10

EVIDENTIRANO POŽARA

 1

INFORMACIJA: Dana 01.10.2003. godine oko 20,15 sati u Križevcima u Markovićevoj ulici došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane jednog građana a koji je vikao i galamio te vrijeđao druge.
Dana 01.10.2003. godine oko 22,30 sati vozač motocikla YAMAHA R-6, hrvatski državljanin, u Svetom Ivanu Žabno, uletio je motociklom na prostor benzinske pumpe i udario u agregat za točenje goriva koji se od siline udarca razletio. Vozač je zadobio lakše povrede.
02.10.2003. u noćnim satima po policijskim službenicima zatečena je jedna osoba koja je provaljivala u kiosk u Križevcima a počinitelj je uhićen.

DAN POLICIJE 29.09.2003. PROSLAVLJEN RADNO: Čak pet prometnih nezgoda obilježilo je Dan policije na području PP Križevci od kojih je četiri bilo sa materijalnom štetom, dok je jedna bila sa povrijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše povrijeđene. 
Prometna nezgoda sa povrijeđenim osobama dogodila se oko 15,25 sati u Križevcima u Bjelovarskoj ulici između osobnih vozila Opel Kadett i VW Passat kojima su upravljali hrvatski državljani. Povrijeđenim osobama, putnicima u vozilu Opel pomoć je pružena u OB Koprivnica. 
U 11,45 sati u Križevcima na raskrižju ulica D. Grdenića i A. Starčevića došlo je do prometne nezgode između vozila Zastava Yugo i Ford Escort kojima su upravljali hrvatski državljani. U nezgodi je nastala samo materijalna šteta. 
Oko 09,45 sati u mjestu Ivanec Križevački na parkiralištu ispred trgovine došlo je do prometne nezgode između vozila Citroen BX kojim je upravljala hrvatska državljanka i parkiranog Mercedesa, a u nezgodi je nastala materijalna šteta. 
Oko 14,10 sati između mjesta Gornje Vine i Guščerovec došlo je do slijetanja vozila Citroen Berlingo kojim je upravljao hrvatski državljanin, a u nezgodi je nastupila materijalna šteta na vozilu i opremi ceste. 
Oko 17,45 sati u Križevcima u Kalničkoj ulici došlo je do zanošenja, udara u stablo platane i loma istoga, potom udara u stup električne rasvjete koji se također slomio te slijetanja vozila Ford Mondeo kojim je upravljao hrvatski državljanin, a u nezgodi je došlo do materijalne štete na vozilu. 
Pored prometnih nezgoda u mjestu Carevdar u putnom jarku pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe, hrvatskog državljana, a poduzetim mjerama utvrđeno je da je isti preminuo, što je konstatirano po liječniku.

  Policijska postaja Križevci, Grdenićeva 3   48260 Križevci    (048 656 839